Xàtiva acull una trobada juvenil per a combatre la desigualtat

Una trentena de joves europeus es reuneixen a Xàtiva per a dissenyar accions que fomenten la igualtat de gènere

94

Pacte Costera-Canal

Solopizza Xàtiva

L’Ajuntament de Xàtiva ha participat en la trobada europea Youth Map to Close the Bretxa de gènere que s’ha celebrat en la capital de la Costera entre els dies 24 d’abril i 3 de maig. Durant aquests huit dies, els i les participants -30 joves d’entre 18 i 30 anys- han intercanviat experiències i dissenyat conjuntament accions per a combatre la desigualtat de gènere i fomentar el pensament crític i la capacitat de liderar iniciatives de canvi en els seus entorns. Youth Map to Close the Bretxa de gènere és un intercanvi juvenil desenvolupat en el marc de l’Acció Clau 1: Mobilitat d’Aprenentatge de les i els Individus del nou programa europeu Erasmus+.

Aquest projecte ha permés a 30 joves emprenedors de països com Croàcia, França, Estònia, Romania i Itàlia, conéixer aquesta emblemàtica localitat valenciana, així com intercanviar experiències amb els veïns i veïnes de Xàtiva, coneixent els productes locals, el patrimoni de la ciutat i la seua cultura i costums.

Youth Map to Close the Bretxa de gènere sorgeix de la necessitat de combatre la desigualtat de gènere a Europa. La recepta contra aquest problema és formar a joves amb iniciativa de diferents països europeus per a inculcar-los un pensament crític i una voluntat efectiva de canvi. Per a dur a terme aquesta trobada, l’Ajuntament de Xàtiva ha comptat amb l’assistència tècnica de Crea360, una consultora valenciana especialitzada en la gestió de fons europeus.

WhatsApp Portal de Xàtiva