Solopizza Xàtiva

Xàtiva celebrarà aquest diumenge la seua VI Cursa i Marxa Solidària organitzada per l’Assemblea Local de l’Associació Espanyola Contra el Càncer. La prova, incorporada al V Circuit Provincial «Runcancer», és una de les 18 curses i 80 marxes que es celebren en diferents localitats de la província de València.

La cita comptarà amb dues proves diferents: una cursa competitiva de 6,5 kilòmetres, que s’iniciarà a les 10 del matí, i una marxa no competitiva de 4 kilòmetres que començarà pocs minuts després de l’eixida de la carrera, des de l’Albereda Jaume I a l’alçada de l’Ajuntament de Xàtiva.

El preu d’inscripció, que es destinarà íntegrament a la lluita contra el càncer, és de 5 euros, amb l’opció d’adquirir també la samarreta commemorativa, per altres 5 euros. A més a més, s’obsequiarà als participants amb una motxilla. Les inscripcions es poden fer de manera online a la pàgina web www.toprun.es fins el dijous 26 de setembre a les 20:59 hores, així com de forma presencial (sols per als participants de la marxa) fins al divendres 27 de matí a algun dels establiments col·laboradors: Aquasport, Atletes, Atmósfera, Avanza Fitness, Carmela Lledó Kids, Décimas, Forn de Llueca, Luis Martínez i Setabis Sport.

L’arreplegada de dorsals per als participants que hagen escollit la inscripció telemàtica es podrà realitzar el dissabte de 17:30 a 20:30 al pati de la Casa de Cultura, i el dissabte 28 de 10:15 a 21 hores al Centre Comercial Plaza Mayor. Serà necessari aportar un document acreditatiu. A més a més, també es podrà aconseguir dorsal el dia de la carrera a la línia d’eixida, des de les 8 del matí i fins mitja hora abans del començament de la prova.

Des de l’organització han recordat que l’edat mínima per a participar en la cursa és de 16 anys, i que en la marxa poden participar tant adults com joves, xiquets, nadons amb carros o inclús mascotes, i que tots els participants han de portar el dorsal per poder estar coberts per l’assegurança de responsabilitat civil.

El passat any 2018, la carrera Runcancer a Xàtiva va aconseguir un total d’11.865 euros, que es van destinar íntegrament a la lluita contra el càncer.

Un gran dispositiu per a la cita

El dispositiu preparat per a aquest diumenge comptarà amb efectius de la Policia Local i de Protecció Civil, a més dels servicis d’un metge i d’una ambulància fixa que es situarà junt a la línia de meta. Hi haurà guarda-roba per als corredors, banys a la Glorieta, dutxes a la Ciutat de l’Esport i aparcaments al Pavelló de Voleibol i a la Ciutat de l’Esport. També es comptarà amb un gran nombre de voluntaris i voluntàries dels diferents clubs esportius de la ciutat.

D’altra banda, com ja va succeir en els darrers anys, des de Rytmus s’organitzarà una batucada durant la celebració de les proves per a animar als participants, als quals se’ls obsequiarà a la seua arribada a meta amb aigua, fruita i altres avituallaments. Hi haurà trofeus als tres primers classificats masculins i femenins, de cada categoria general i local, i també hi haurà un premi al club amb un major nombre de participants inscrits.

També hi haurà exhibicions d’esgrima, zumba, biodansa i castells inflables per als més menuts, i en finalitzar el matí es sortejaran diversos regals donats per diferents establiments de la ciutat.

WhatsApp Portal de Xàtiva