Xateba participa en la programació “Nits a la Fresca”

191

Solopizza Xàtiva

Com ja va fer-se públic fa unes setmanes, XATEBA – Associació per la igualtat i contra la violencia de gènere- va rebre part del llegat d’una dona compromesa amb lluites socials. El projecte que vàren presentar per a accedir a aquesta aportació es centrava en tres eixos: visibilització, formació i accions contra LA violència de gènere.

Entenem que la visibilització passa per remarcar la rellevància de dones artistes que tenim a Xàtiva, conseguint que sigan referents que animen les xiques i dones de Xàtiva a crear i perseguir els seus somnis” han declarat des de l’associació. Però, malgrat l’aportació del llegat, el pressupost destinat a aquest objectiu “no podia cobrir les despeses ni les condicions requerides per a realitzar les activitats i actes amb la dignitat que es mereixen“. Es per això que s’ha comptat amb l’ajuda de la regidoria de Cultura incluient alguns dels actes que tenien previstos dins la programacio de Nits a la Fresca d’aquest estiu.

XATEBA confía en el caracter iniciàtic d’aquesta col·laboració ja que hi ha dones artistes i amb projecció internacional que no podran mostrar les seues creacions “per manca de pressupost i de previsió organitzativa” atesa la premura en el desenvolupament del projecte.

Companyes com Alicia Herrero amb el treball “Miticondrias”, Irene López amb el virtuisisme musical, “Hijas de Lilith” empoderades amb la poesia, l’aportació entranyable de “Botifarra” al feminisme també des de les nostres tradicions, les creacions literaries de Xelo Llopis, de Lorena Cayuela, les pintures de Fina Caldes, l’expressió corporal en dansa des de la viscera de Rakel Ferrero, les creacions en cerámica,.. son mostra de la quantitat i qualitat de artistas en la ciutat, perque hi ha molt d’art en les dones a Xàtiva. “Es la nostra esperança que algun dia, a l’arxiu municipal, es llegiran més dels tres noms de dones que hi ha ara” han declarat.

Confiem en que l’aposta que ha fet enguany la regidoria de cultura, amb molta generositat, tinga seguiment en el futur; que es vagen afegint d’altres regidories (Gran Teatre, Turisme, Conservatori,..) en coordinació amb la regidoria de les Dones i que es puguen programar amb temps i recursos les mostres i espectacles de les nostres DONES ARTISTES“.

WhatsApp Portal de Xàtiva