XATEBA forma part del Consell Autonòmic de les Dones

153

Solopizza Xàtiva

Centelys

PoolWork Xàtiva

El Consell Autonòmic de les Dones és un òrgan de participació que tenia pendent des de 2018 la seua renovació. És un òrgan en el qual participen federacions i entitats de dones a nivell local, comarcal i autonòmic que reflecteixen la riquesa i diversitat del moviment de les dones (diversitat funcional, poble gitano, LGTB, famílies monoparentals, supervivents violències masclistes…) juntament amb representants de diverses institucions, des de les Unitats d’Igualtat existents en totes les Conselleries, passant per una representació de les Universitats i incloent als Sindicats més representatius.

Té com a funcions proposar mesures per a fomentar la igualtat i participació de les dones en la vida política, cultural, econòmica i social. També la d’informar sobre qualsevol tipus de normativa que es promoga des de la Generalitat relacionada amb la igualtat d’oportunitats.

Per a la seua constitució s’ha realitzat un procés de selecció prèvia i votació posterior entre les candidatures presentades per multitud d’associacions de dones existents en tot el territori. En aquest procés, XATEBA -Associació per la igualtat i contra la violència de gènere- ha optat i aconseguit ser present com a integrant de ple dret, participant en la sessió constitutiva que se celebrarà la setmana pròxima.

Des d’aquesta plataforma, i tal com es fa des de fa quasi 20 anys, la representació de XATEBA exercida per Mar Vicent i Xelo Gómez treballarà pel reconeixement i valoració del treball realitzat per les Associacions feministes que en clau local treballen per fer real la igualtat en els àmbits quotidians i pròxims.

WhatsApp Portal de Xàtiva