XATEBA celebra la seua Assemblea anual ordinària

35

Solopizza Xàtiva

Centelys

Divendres passat 24 de febrer, XATEBA – Associació per la igualtat i contra la violència de gènere- va celebrar la seua Assemblea anual ordinària. Amb una important assistència de sòcies i socis, es va tractar l’ordre del dia previst, en el qual es van exposar les activitats realitzades durant l’any 2022 així com la situació financera de l’Associació.

Donada la proximitat del 8M, Dia de la Dona treballadora, es va obrir un interessant debat sobre el sentit de la jornada i de les condicions que han de donar-se perquè la manifestació realitzada a Xàtiva aquest dia, que compta amb una gran participació ciutadana, siga un punt de confluència de totes les persones que defensen la igualtat de drets entre dones i homes.

Així mateix, es va informar de les altes i baixes del passat any que configuren un cens de prop de 125 persones, integrants de ple dret i compromeses amb la marxa de l’Associació amb la seua aportació econòmica i la seua participació en els actes realitzats.

Es va proposar, seguint els Estatuts de l’Associació, la renovació de la Junta directiva que ha presidit Xelo Gomez els últims 2 anys, el mandat dels quals va ser valorat per l’Assemblea com enormement positiu per la seua dedicació i eficàcia. La proposta presentada de la nova Junta Directiva va ser aprovada per unanimitat estant composta per Raquel Alapont, Araceli Caballero, Inmaculada Grimaltos, Teresa Marco, Mónica Pastor i Tina Sanz com a vocals. Serà la Secretària Tere Espí, la Tresorera Lucía Sinisterra, Vicepresidenta Xelo Gómez i Presidenta Mar Vicent.

L’Assemblea va reflexionar sobre l’experiència atresorada després de 20 anys de treball feminista i va considerar que XATEBA continua sent útil com a opció feminista necessària en una societat que continua discriminant les dones, sotmetent-les a discriminacions injustes i evidents en tots els aspectes de la vida des del món laboral fins a l’esport, sent la més injusta i letal de totes elles la violència masclista.

Són temps diferents que exigeixen respostes diferents. Però els problemes de les dones són reals, es pateixen tots els dies i requereixen solucions que ataquen el problema en la seua arrel. Per això cal garantir que les propostes per a aconseguir la igualtat de drets entre dones i homes aconsegueixen efectivament la transformació social que persegueixen, sense quedar-se en discursos buits, en accions inútils o propostes no realitzades.

XATEBA, que manté intacte el seu esperit de lluita i reivindicació, continuarà sent, al costat d’unes altres, la veu feminista de les dones a Xàtiva, que col·laborarà i donarà suport a les accions que es realitzen des del compromís efectiu i real amb la igualtat, i també interpel·larà i denunciarà la passivitat, incoherència o el postureig que pretén fer una manipulació demagògica de la lluita per la igualtat de drets. Com és d’esperar, també s’impulsaran les activitats pròpies que es consideren oportunes, estant ja prevista una xarrada informativa sobre la llei del “Solo si es si” que se celebrarà el pròxim dia 24 de Març.

WhatsApp Portal de Xàtiva