Xateba analitza les noves realitats socials generades després de la pandèmia

43

Solopizza Xàtiva

Reunida la junta directiva de Xàtiva, i després de la realització de l’Assemblea Anual, s’han analitzat les noves realitats socials generades després de la situació d’emergència sanitària que ha imposat enormes canvis en la vida quotidiana de les persones en general i de les dones en particular.

S’ha realitzat, a més, una reflexió col·lectiva sobre els desafiaments que es plantegen per a les associacions, ja que han d’exercir la seua labor en un context diferent amb procediments i estratègies adaptades a una situació totalment diferent de la coneguda, amb restriccions evidents que exigeixen un esforç d’adaptació i obrin també noves possibilitats de treball tant en línia com semipresencial. És per això que XATEBA aborda aquesta etapa sense renunciar de cap manera al seu objectiu històric de lluitar per la igualtat i contra la violència, vinculada a la realitat local que pretén transformar des del disseny de la Xàtiva Violeta que es ve defensant des de fa ja 6 anys.

I pretén fer-ho, a més, treballant d’una forma horitzontal i participativa, donant cabuda a les iniciatives proposades per les persones associades i comptant amb totes i cadascuna d’elles per a establir les programacions i portar-les avant.

També en relació al funcionament quotidià s’adoptaran estils no jerarquitzats que manquen de sentit en una associació que aposta per l’horitzontalitat i el treball en equip. Per això, en la seua primera reunió no s’ha efectuat elecció de cap dels seus integrants com a presidenta de l’Associació, sinó que s’ha realitzat una distribució de tasques encaminada a configurar un equip equilibrat on cada integrant exercirà les tasques de les quals s’ha fet responsable. En aqueix sentit seran portaveus de l’Associació Xelo Gómez, Mar Vicent i Lucía Sinisterra que exercirà el càrrec de Tresorera juntament amb Mari Carmen Martínez en la Secretària.

WhatsApp Portal de Xàtiva