Visita al Mercat Municipal, Dia per l’Acció dels Rius i licitació del nou IES Francesc Gil de Canals

67

Pacte Costera-Canal

Solopizza Xàtiva

El conseller Rafael Climent visita el Mercat Municipal de Canals

Ahir dimecres, el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, junt amb Rosa Ana Seguí, directora general de Comerç, Artesania i Consum han visitat el Mercat Municipal de Canals per a interessar-se per les obres de modernització i rehabilitació que es duran a terme aquest any.

L’alcaldessa de Canals, Mai Castells, ha mantingut una reunió amb les dues autoritats on s’ha parlat de la subvenció de 448.216 euros que ha rebut el Mercat Municipal procedent del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme i finançada per la Unió Europea.

El conseller Climent ha manifestat que «des de la Conselleria d’Economia i Comerç està previst que, de manera imminent, es llance al voltant de 9 milions d’euros per a la millora d’infraestructures del qual l’Ajuntament de Canals es podrà adherir i obtindre aquesta ajuda». També des de la seua conselleria s’aposta per la formació i per això, s’han destinat 230 milions d’euros en plans de treball com Avalem Joves o Avalem Experiència, entre d’altres.

Rosa Ana Seguí també ha assenyalat que vorà la llum una línia d’ajudes per a millorar aquest tipus de mercat i destacava que Canals havia sigut un dels pocs pobles en aconseguir aquesta subvenció tan beneficiosa.

Per la seua banda, tant l’alcaldessa Mai Castells, com la regidora de Mercat, Hilzonde Badía, es mostraven molt satisfetes amb la visita, ja que representa una millora per al poble perquè suposa una injecció econòmica per al negoci dels venedors i venedores del mercat cap a un mercat excel·lent.

Aquesta és una subvenció que es troba dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència per al desenvolupament dels mercats, zones urbanes comercials, comerç no sedentari i canals curts de comercialització.

El Club de Lectura presenta la cinta “También la lluvia”, de la directora Icíar Bollaín, commemorant el Dia per l’Acció dels Rius

El Club de Lectura de Canals, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Canals, ha programat, per aquest dijous, la pel·lícula espanyola “También la lluvia” de la directora madrilenya Icíar Bollaín commemorant així el Dia per l’Acció dels Rius, que es celebra el 14 de març.

La cinta es situa en Bolívia l’any 2000. Sebastián i Costa s’han propo-sat fer una pel·lícula sobre Cristóbal Colón i el descobriment d’Amèrica. La cinta es roda en Bolívia on la privatització i la venda de l’aigua a una multinacional crea malestar entre la població.

En la presentació de la pel·lícula, Bollaín va explicar que les dues històries tenen elements en comú, especialment els que fan referència a la conquesta i a la resistència contra el poderós.

También la lluvia”, protagonitzada per Luis Tosar i Gael García Bernal, reflexiona sobre temes universals: lleialtat, amistat, companyonia i el poder de la resistència.
La pel·lícula tindrà lloc aquest dijous 17 de març, a les 21.45 hores, en el Centre Cultural Calixte III de Canals amb entrada gratuïta.

Comencen els tràmits per a la licitació del nou IES Francesc Gil de Canals

La Conselleria d’Educació ha iniciat els tràmits per a licitació de les obres del nou IES Francesc Gil. Les empreses interessades tenen fins al pròxim 22 d’abril per a optar a l’edificació de l’institut, que compta amb una inversió total de 9,6 milions d’euros.

El plaç màxim per a edificar el nou centre és de 17 mesos, pel que es preveu que les obres finalitzaran en maig de 2024.

En octubre de 2021 el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà va explicar que «estem col·laborant perquè les obres de construcció del nou IES Francesc Gil comencen al més aviat possible». També va assenyalar que «estem treballant amb Mai Castells i el seu equip per a garantir unes infraestructures educatives òptimes a l’alumnat de Canals».

L’alcaldessa de Canals, Mai Castells, es mostrava molt contenta perquè ja es veu el primer pas d’aquest gran projecte perquè «és una reivindicació que es du fent des de fa 40 anys i el nostre equip de govern ha prioritzat aquesta qüestió perquè es faça possible». També es mostrava molt il·lusionada perquè serà un edifici més gran i on s’ampliarà el nombre d’alumnes a quasi 230 més. En definitiva, «aquest és un procés necessari i reivindicatiu per al nostre poble», remarcava Castells.

Així mateix, el regidor d’urbanisme Miquel Alventosa opinava que era una molt bona notícia per a Canals. «Aquell compromís que va llançar el conseller Marzà i el director d’infraestructures, Víctor García, és una realitat». També destacava que aquest nou IES Frances Gil suplirà totes les deficiències que té el vell edifici. «A final d’any veurem com comencen les obres del nou i és una promesa cumplida per part de la Conselleria d’Educació i de l’equip de govern», assenyala Alventosa.

La superfície total del terreny és de 7.374,00 m², repartits entre la superfície d’edificació, 2.896,74 m², i la superfície d’espais exteriors, 4.477,26 m².

WhatsApp Portal de Xàtiva