Vicen Escamilla guanya el premi al millor tweet contra la violència de gènere

552

Solopizza Xàtiva

El jurat atorga dos segons premis “ex aequo” per la qualitat i l’impacte dels missatges gerenats en la 4ª edicio del concurs.

La Secretaria de Polítiques Socials del PSPV-PSOE de Xàtiva ha donat a conèixer els guanyadors del Concurs de Tweets contra la Violència de Gènere, amb motiu de la celebració del dia internacional per a l’eliminació de la violència cap a les dones, el pròxim 25 de novembre. La finalitat de la iniciativa és sensibilitzar sobre aquest greu problema que afecta a la nostra societat. Els premis s’entregarán aquesta nit amb un sopar que es farà a la seu socialista del carrer Caldereria, amb la presencia de Maria Such, directora de l’Institut Valencià de les Dones.

El primer premi és per a Vicen Escamilla amb el text “Estamos hilvanadas, cosidas remendadas. Siguen notçandose los rotos. ¿Hasta cuando nos seguirán matando?”. Rebrà 50 euros com a reconeixement.

El jurat ha decidit donar dos segons premis ex aequo. Un dels premis és per a Arnau López Guitart amb el tweet: “Fora fas com si res passara; dins sí que passa; no t’ho mereixes digues prou i acaba l’infern que estàs sofrint”. També será lliurat un altre premi de 30 euros a Andrea Sousa pel seu text: “Miedo añadía puntos suspensivos a su sufrimiento… Valentía consiguió hacerles cambiar un punto seguido, por un punto final”.

En tercer lloc ha quedat Amparo Cuenca, que rebrà una recompensa de 20 euros, pel tweet: “Cuando el amor destruye tu amor propio, o cuando simplemente destruye y no construye… Ya no es amor”.

La quarta edicio d’aquest concurs ha consistit en l’emissió de missatges de 140 caràcters, com a màxim, en la xarxa social Twitter, des del dijous 17 de novembre fins al dimarts 22. Podia participar qualsevol persona major de 13 anys resident a Xàtiva, de qualsevol nacionalitat i amb un perfil en Twitter identificable. Els tweets que participaven en el concurs havienn d’incloure el hashtag #PSPV25NXATIVA.

El jurat ha valorat el nivell de creativitat i originalitat dels missatges, l’ús d’un llenguatge no sexista ni androcèntric i la capacitat d’impacte dels tweets, comptabilitzant el nombre de retweets que genere cada missatge.

WhatsApp Portal de Xàtiva