Una universitat americana de Seatle i ASPROMIVISE s'uneixen mitjançant l'esport inclusiu

WhatsApp Portal de Xàtiva

El passat divendres el Club Volei Xàtiva i l’equip de boccia del Centre Ocupacional La Costera van compartir pista juntament a una universitat americana. Una activitat en la que l’esport inclusiu era l’autèntic protagonista.

Dos esports ben diferents, i al mateix temps amb un gran potencial educatiu, dos tipus d’esportistes diferents, però cadascun amb les seues capacitats. Tot açò per portar a terme una iniciativa que per primera vegada es va desenvolupar al Pavelló de Volei de Xàtiva. No és la primera vegada que els esportistes d’aquest centre fan aquest tipus d’activitats.

Joventut de Badalona, Bàsquet Llíria, Centre Penitenciari de Picassent, Centre de Reforma de Godella, Acadèmia Víctor Claver, Campus Maria Pina, València Bàsquet… han tingut l’oportunitat de conviure experiències amb jugadores com Jesús, Sánchez, Nacho Pastor i Martin Barberà.

En aquest cas era realitzar una exhibició d’esport inclusiu a través de la boccia a una universitat americana, concretament de Seattle, les quals van poder descobrir de primera mà com esportistes amb unes capacitats diferents tenen el potencial de transmetre una sèrie de valors que estan a l’abast de ben pocs.

El Club Volei Xàtiva, club formador de referència al territori valencià ha aconseguit en aquesta iniciativa obrir una línia de treball on es dona importància també a aspectes socials.

Inmaculada Montell, una de les monitores que acompanyaren als jugadors del C.O. La Costera, en declaracions als mitjans de comunicació que es trobaven presents valorava l’experiència com “molt positiva i emotiva.

Que un club com el Club Volei Xàtiva, i com no una universitat americana obriga les seues portes i tinga present una filosofia d’educació inclusiva basada en el respecte i educació diu molt d’aquestes entitats.

Estem convençudes que aquesta és una forma de buscar un món millor, i amb iniciatives com aquestes s’està facilitant. Sols tenim paraules d’agraïment per a totes les persones que han fet possible que jugadors com Jesús, Nacho i Martin puguen viure experiències d’aquest tipus.”.

Clinica Fertilidad Xàtiva