La iniciativa “Reconstruïm Pobles” finançarà un projecte de l’Alcúdia de Crespins

El projecte ha sigut uns dels 24 seleccionats a la província de València entre els més de 600 presentats

86

El projecte integral de millora del carrer Cervantes de l’Alcúdia de Crespins serà pagat íntegrament per la Generalitat Valenciana en ser un dels projectes seleccionats dins la convocatòria “Reconstruïm Pobles“. A aquesta convocatòria havien concorregut més de sis-cents projectes de tres-cents vint municipis dels quals han sigut seleccionats setanta dels quals vint-i-quatre ho seran a la província de València. El projecte de l’Alcúdia de Crespins elaborat per l’empresa Diagnoma a partir de les propostes llançades per la regidoria d’urbanisme rebrà 247.000 € de la Generalitat Valenciana per al seu desenvolupament.

El regidor d’urbanisme, Jordi Caparrós, ha declarat “Des de la nostra arribada hem intentat millorar el poble, una tasca complexa per la greu situació financera que passa el nostre municipi pel gran deute heretat d’administracions anteriors, per això sempre estem buscant recursos i finançament que ens permeta continuar augmentant la qualitat de vida de l’Alcúdia de Crespins“.

No debades, aquest projecte es suma a altres com el de les millores en clavegueram per evitar inundacions, les peatonalitzacions, les inversions als centres educatius, la supressió del pas a nivell amb la construcció d’un pas inferior o la recuperació de la zona de bany al Riu Nou.

A més a més, Caparrós ha assenyalat que “el projecte aprovat és una millora integral del carrer Cervantes. Volem que siga un carrer que servisca d’exemple per actuacions futures. S’aplicaran mesures de pacificació del trànsit per a garantir la seguretat i el benestar del veïnat, va a millorar-se la xarxa de distribució d’aigües potables, les andrones i el clavegueram, introduir-se arbrat per a augmentar l’ombra i reduir les temperatures i aplicar solucions d’accessibilitat per a garantir que totes les persones poden circular per ell amb independència de la seua edat o condició“.

D’altra banda el regidor ha manifestat que “No va a ser un projecte imposat. La nostra intenció és consensuar amb el veïnat, informar-los puntualment, explicar les fases del procés i debatre amb ells. El poble que volem s’ha de fer entre totes i tots i no podem deixar de banda a les persones que hi viuen al Carrer Cervantes“.

L’Alcalde, Roberto Granero, s’ha mostrat molt satisfet per la confiança de la Generalitat Valenciana en el projecte presentat i ha volgut destacar que “hem aconseguit un important reconeixement, el que ens indica que estem seguint el camí correcte com a poble i que les nostres propostes de futur són vàlides. Amb aquesta intervenció integral en el Carrer Cervantes aconseguim un doble objectiu, per una part rehabilitem un espai urbà dins del marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i per altra generem un impacte econòmic positiu davant la crisi produïda per la COVID-19. Hem de continuar impulsant la recuperació d’entorns urbans amb criteris de sostenibilitat ambiental i eficiència energètica, així com, seguir treballant per un poble més inclusiu i accessible“.

WhatsApp Portal de Xàtiva