Un porc senglar visita Xàtiva en plena nit

2001

Solopizza Xàtiva

28.07.2021 | Redacció

Si bé és cert que l’any passat moltes ciutats del mon es van veure inundades d’animals a causa del confinament, el cas dels porcs senglars comença a ser algo “habitual” a les nostres terres.

Fa temps que els veïns de Bixquert estan sofrint de primera mà la visita d’aquests animals. Luis Suárez, coordinador del departament de Conservació de WWF, afirma que aquesta situació està desencadenada per dos factors: «D’una banda, és una espècie en creixement i, a més, l’ésser humà està avançant cap al seu hàbitat. Les cases estan quasi en la muntanya», explica. Així mateix, recorda que els senglars són animals «oportunistes» i s’aprofiten dels recursos «fàcils» per a aconseguir aliment. És a dir, el fem. «La convivència amb ells no s’ha de traduir en un problema de seguretat», conclou, i posa en qüestió que la gestió cinegètica siga la clau per a resoldre la situació.

Però, encara que tots som sabedors dels porcs senglars a Bixquert, no esperaven veure un tan a prop de la ciutat. I ens referim a un vídeo que va circulant per WhatsApp i Xarxes Socials, on es pot observar a un porc senglar jove corrent pel passeig del ferrocarril:


No sabem on va finalitzar la seua caminata, tampoc si anava acompanyat, però el que si sabem és que s’ha convertit en la principal conversa de les últimes hores.

WhatsApp Portal de Xàtiva