Ulleye ha editat el nou llibre “JOAN DO (1601 -1656), UN PINTOR DE XÀTIVA A NÀPOLS EN EL SEGLE XVII”

1342

Ulleye ha editat el llibre “JOAN DO (1601 -1656), UN PINTOR DE XÀTIVA A NÀPOLS EN EL SEGLE XVII” l’autor del qual és l’acadèmic de Sant Carlos i catedràtic d’Història don Lorenzo Hernández Guardiola.

Joan Do és un xativí desconegut per a la majoria dels seus conciutadans actuals que va estudiar pintura a Xàtiva i València i va emigrar a Nàpols per a treballar principalment en el taller del seu paisà José de Ribera “El Españoleto”. Allí va desenvolupar el seu treball i vida familiar.

Actualment la seua obra està sent descoberta entre la gran producció d’importants autors del Barroc italians i europeus, entre ells Ribera, i està sent de gran interés per a investigadors italians d’aquest període de l’art mundial.

Lorenzo Hernández publica la primera biografia del pintor i puntualitza aspectes de la seua obra desconeguts que permetran la cerca de la resta de la seua obra confosa amb la d’altres autors. Un gran pintor de Xàtiva desconegut i que a poc a poc ens donarà amb el descobriment de la seua obra nous coneixements de l’art espanyol establit en la Itàlia del set-cents.

Ja es pot trobar aquest nou llibre en les llibreries La Costera i Marbau de Xàtiva així com sol·licitant-ho a través de www.xativa-llibres.com

WhatsApp Portal de Xàtiva