Solopizza Xàtiva

• Aspencat s’acomiada de La Costera abans de dir adéu definitivament als escenaris a l’octubre.
• Txarango presentarà el seu darrer treball “El cor de la terra”
• Les madrilenyes Tremenda Jauria ens faran ballar a ritme de cúmbia i reguetón combatiu.

LA NIT DEL 17 D’AGOST ES PRESENTA COM LA MÉS JOVE, COMBINANT FESTA I MISSATGE, FUSIONANT RITMES CARIBENYS, ROCK, RAP I ELECTRÒNICA AMB LLETRES COMBATIVES.

Obrirà la nit el quartet Tremenda Jauria, que amb les seues lletres feministes han revertit el discurs habitual del reguetón. Acaben de publicar el seu segon EP, “Cuentas pendientes” i han comptat amb col·laboracions de Kumbia Queers i Sara Hebe. Han compartit escenari amb el mateix Fermín Muguruza i estan arrasant en escenaris de tota la península amb les seues sonoritats tropicals i el seu discurs altament combatiu.

Pel que fa Aspencat, oferirà el seu darrer concert a la comarca abans de l’adéu definitiu al mes d’octubre, que tancarà la seua trajectòria amb una gira de comiat de 7 concerts especials a Bilbao, Mallorca, Madrid, Santiago de Compostela, Xaló, València i Barcelona.
Després d’11 anys, 5 treballs discogràfics i més de 600 concerts a l’esquena, aquests jovenets de Xaló són una de les bandes de referència de la música cantada en valencià. En realitat, són la darrera gran banda de la generació que va créixer cantant i protestant per una societat més justa i igualitària. La mateixa generació que va aconseguir sobreviure i triomfar per tot l’estat com els desapareguts Obrint Pas, La Gossa Sorda o Orxata.
Si alguna cosa té Aspencat, és un so propi i característic, polit en sis-cents concerts, que sumat a la consciència crítica i l’inconformisme que sempre han mostrat les seues lletres fan d’Aspencat un dels grups preferits pel públic jove.
El grup de la Marina es retira de manera definitiva dels escenaris, sent el concert de la Fira de Xàtiva una de les darreres oportunitat per gaudir de la força i la qualitat del seu directe.

Per completar la nit, Txarango amb la seua música festiva, de qualitat i amb missatge, i una enorme capacitat de comunicar i d’emocionar. Les seva poesia i la seva fusió de música caribenya, llatina i mediterrània amb denominació d’origen, unida a l’energia i l’entrega que desborden, és el que els fa connectar immediatament amb el públic. Txarango és el grup en català amb més projecció internacional del moment i un dels més estimats al nostre país. Així ho testimonien els més de 300 concerts en 19 països i 4 continents que han ofert, els centenars de milers de seguidors que acumulen a les seves xarxes socials, els més de 500.000 discos descarregats des del seu web, dos Discos d’Or, un palmarès de reconeixements que abasta els principals premis del públic i la crítica.
Després del seu apoteòsic final de gira Som Mar el 21 de novembre del 2015, el grup del Ripollès es va allunyar dels escenaris i es va dedicar a recolzar a les persones refugiades per reclamar a la comunitat europea l’obertura de les fronteres, entre moltes altres causes que han defensat.
Paral·lelament a la seva faceta més social, Txarango van treballar l’any passat en les cançons del seu tercer disc, “El cor de la terra” (DiscMedi, 2017) amb col·laboracions de The Cat Empire, Manu Chao, Jarabe de Palo, Safari Children’s Choir o EKO Camp. Sense cap mena de dubte, és la tornada més esperada d’aquest any.

La Fira de Xàtiva, o Fira d’Agost, se celebra per privilegi de Jaume I des de l’any 1250. Entre el 15 i el 20 d’agost Xàtiva es converteix en capital d’una extensa àrea d’influència, i els seus carrers s’obren a visitants atrets per les atraccions de fira, les nombroses parades comercials i una infinitat d’activitats de música i cultural.

La Nit Jove tindrà lloc al Camp de futbol la Murta – Av. de la Murta, s/n, 46800 Xàtiva – i començarà a les 22:00 h.

Les entrades per a la Nit Jove costen 10 euros anticipada i 15 euros en taquilla. Es poden adquirir a través de la plataforma Notikumi.

WhatsApp Portal de Xàtiva