Apertuta JYSK Xàtiva

Solopizza Xàtiva

Hui han visitat els treballs d’exhumació de la fossa 113 de Paterna el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, la diputada de Memòria Històrica, Rosa Pérez Garijo, i alguns alcaldes de la comarca. Entre ells, l’alcalde de la Font de la Figuera, Vicent Muñoz, junt amb la regidora de Cultura, Verónica Reyes, que també s’han interessat pels mateixos, ja que entre els cossos hi ha de pertanyents a veïns de la població.

A la fossa 113 de Paterna han trobat ja 42 cossos i esperen, segons els experts que estan treballant en el procés d’exhumació, “arribar fins als 52 cossos”, ha explicat el director arqueològic del projecte, Miguel Mezquida. Tant l’alcalde com la Regidora de Cultura també han aprofitat per saludar els familiars dels afusellats de la Fossa 94, la qual també conté multitud de cossos de veïns de la Font de la Figuera, 17 en total. En acabar l’acte, Mezquida ha acompanyat els assistents al Paredón de Paterna on es van produir diversos afusellaments.

La ja de per si cruel guerra civil va tenir un malvat epíleg: els afusellaments comesos acabada la contesa. De fet, un total de 34 republicans de la Font de la Figuera van ser assassinats en aquestes tràgiques circumstàncies.

WhatsApp Portal de Xàtiva