WhatsApp Portal de Xàtiva

Fa uns tres anys, l’Ajuntament de Xàtiva va instal·lar dos bancs a la plaça Xerea de Xàtiva, però el que pareixia ser una bona idea va acabar convertint-se en un “mal de cap” per als seus veïns.

Aquests bancs estan col·locats a una zona amagada de la plaça i, malauradament, són utilitzats per alguns jovens per a dur a terme les seues “festes”. “Ací a l’estiu pots imaginar la gent que ve a beure, fumar, sopar xarrar, deixar fem, pixades, crits i escàndols amb les seues motos i cotxes fins a les tantes de la matinada” ens comenta Jorge Bausa, veí de la zona.

Ara que ja hem passat a la fase 1, aquests joves tornen a anar a la plaça a continuar amb els seus costums, i els veïns ja no saben què fer per a tornar a la tranquil·litat: “jo ja he enviat alguna vegada queixes a l’Ajuntament, a línia verda, policies i fins i tot xarxes socials i periòdics de Xàtiva. Li envie per privat via mòbil a Ignacio Reig tot el que succeeix, i em va dir en el seu dia que recollira signatures per a llevar aqueixos 2 bancs i segueixen açí després de més de tres anys” ens comenta aquest veí.

Amb aquesta situació, als veïns els costa molt poder passar una estona tranquil·la inclús en les seues pròpies llars: “entren amb les motos i cotxes dins de la zona bancs i es fiquen tots darrere de la paret de la meua habitació, un mal viure” ens comenta Jorge, “la gent ve ací darrere i deixen d’anar sota a l’institut nou. Tot això sempre que ve el millor temps, inclús els hem vist ací durant la quarantena

Els veïns ja estan cansats del fet que l’Ajuntament no els escolte, i del fet que la policia no prenga les mesures necessàries per a arreglar aquesta situació. Per tot açò, tant Jorge com els seus veïns, el que intenten és fer difusió per les xarxes socials perquè la gent de Xàtiva sàpiga la situació a la qual estan enfrontant-se. “La meua intenció i la dels veïns és que lleven aquests dos bancs amagats d’ací darrere perquè això és una porqueria, la policia em diu que vindran més per la zona i res de res, i que els truque quan estiguen…. Tu veus normal que haja de trucar jo a les tantes el matí quasi tots els dies d’estiu?, vinga va…“.

Mesures de l’Ajuntament front a les quedades de joves a Xàtiva

Portal de Xàtiva ha preguntat a l’alcalde Roger cerdà en roda de premsa per la vigilància policial en aquests dies, ja que s’havien detectat zones on la gent es queixava de quedades de joves per a veure o consumir drogues. L’alcalde ens ha assegurat que la policia està reforçant la vigilància, “inclús s’han utilitzat drons en zones com el castell per a detectar aquests tipus d’infraccions“. També ens ha dit que “en el moment en el qual algú detecte aquest tipus d’infracció que cride a les forces de seguretat, tant la Policia Local com a la Guàrdia Civil“.

Enderrocs al costat del col·legi de la Bola

Per la seua part, el nostre veí xativí Toni Garcia, publicava al seu mur de Facebook la seua indignació per la falta de conscienciació de certs veïns al tirar fem al descampat que hi ha dalt del col·legi de la Bola: “fa falta ser porc i descerebrat per a tirar enderrocs i tota mena de fem, en un paratge tan bonic de la nostra ciutat, en part culpa de l’Ajuntament per no posar una cadena en l’entrada del camí perquè només puguen entrar gent de manteniment del depòsit…

Clinica Fertilidad Xàtiva