Treballadors d’Inditec reivindiquen millores en el salari

328

Solopizza Xàtiva

Centelys

Article d’opinió | Treballador anònim d’Inditec

Després que els treballadors de la neteja viària d’Inditec ens presentaren el passat 23 de desembre al ple de l’Ajuntament de Xàtiva per reivindicar millores en el salari, els dies i les setmanes passen i ens trobem amb la mateixa situació de precarietat excessiva d’un salari que no passa dels 900 euros.

Des de l’inici de la contrata Inditec fins al dia de hui, han passat 10 anys. El creixement exponencial de la ciutat o un gran nombre d’arbres més grans, mostra la necessitat d’un increment econòmic per poder desenvolupar eficientment el servei. Xàtiva necessita molta més inversió per a poder fer front al que comporta efectivitat, més recursos humans, maquinària, etc.

La degradació i el lamentable estat precari de la plantilla ha anat empitjorant al llarg dels anys a causa de la paralització i congelació del salari.

Els treballadors de la neteja compleixen una tasca fonamental els 365 dies de l’any en ser un servici essencial en la neteja dels carrers o en la recollida de residus orgànics.

L’activitat és una feina dura donat la grandària de les zones, el gran nombre d’arbres determinats per tota la població, dies de pluja, temperatures extremes de calor, tempestes, falles, fira, Nadal… nosaltres ací treballant i deixant els carrers nets… Però a ells què?

Si entenem la pujada de preus al llarg de més de 10 anys, de tots els productes bàsics com poden ser els alimentaris o la pujada d’impostos, no es pot entendre com puga deixar-se de la mà d’aquesta manera injusta i sense cap tipus de mirament a un sector tan fonamental i necessari com és la neteja viària.

WhatsApp Portal de Xàtiva