Solopizza Xàtiva

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica ha organitzat demà la celebració d’un debat ‘online’ amb l’objectiu de reflexionar sobre el dret a la informació, la llibertat d’expressió i la proliferació de les ‘fake news’ o faules, especialment en aquestos temps de la COVID-19 i principalment per les xarxes socials.

A les 18 hores de la vesprada i a través del canal Youtube de la Generalitat – en la llista de reproducció de la Conselleria de Participació-, la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, iniciarà aquest debat, que té com a ponents al magistrat i ex portaveu de Jueces para la Democracia Joaquim Bosch, a les periodistes valencianes Rosana B. Crespo, d’ABC Comunidad Valenciana, Laura Martínez, de Eldiariocv.es, i a Xavier Borrás, director d’El Mundo Comunidad Valenciana.

El debat girarà entorn a conceptes com el del dret a la informació, quin valor social té, les seues limitacions, la seua regulació, així com quin és el paper de la premsa convencional i de les xarxes socials en el compliment d’aquest.

En especial, el debat se centrarà també en aquest últim punt, situant la xerrada en el moment actual de la crisi provocada pel coronavirus, en qüestions com la proliferació de les ‘fake news’, o en qui assumeix les responsabilitats de publicar un contingut a les xarxes socials.

Pérez Garijo ha assenyalat que la motivació d’organitzar aquest encontre virtual ha estat la de “tractar les diferents polèmiques respecte a la comunicació que s’han obert durant la crisi de la COVID-19, i reflexionar sobre com afecten a la ciutadania com a subjecte de drets i a la pròpia comunicació en si, així com les possibles contradiccions que es generen. Crec que aquestos espais de reflexió són necessaris“.

WhatsApp Portal de Xàtiva