El passat maig, als centres educatius de Canals, al Col·legi Cervantes, a l’IES Francesc Gil i a l’IES Sivera Font, s’han realitzat tallers de sexualitat per a l’alumnat de 4t de l’ESO, amb molt bona acollida per part dels centres i de l’alumnat. Aquests tallers han estat realitzats per Isabel Salinas, que compta amb més de 10 anys d’experiència en Educació en Sexualitat amb adolescents.

Els tallers d’Educació en Sexualitat es desenvolupen amb dinàmiques participatives i grupals, on l’alumnat ha treballat el concepte de sexualitat des d’una perspectiva global: emocionalitat, sentiments, canvis físics, relacions amb altres, gènere, etc., abordant tots aquells temes que formen part de la sexualitat humana.

Segons la pròpia formadora, Isabel Salinas, “la informació en educació sexual sempre és una de les assignatures pendents per als i les joves, ja que sembla que per molta informació que els hi donem, sempre els en fa falta més. Es troben en moments de les seues vides en què estar ben informats i informades és molt important, i degut als canvis que experimenten en poc de temps, aquesta informació ha de estar present a tots els cursos”.

D’altra banda, l’alcalde i regidor d’Educació, Ricardo Requena, ha dit que “en 2n i 3r de l’ESO es compta amb aquest tipus de formació per part dels serveis sanitaris de Canals, que desenvolupen el Programa PIES (Programa d’Intervenció d’Educació Sexual) de la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana. I amb els tallers que hem realitzat ara a 4t de l’ESO, ens assegurem que gran part de l’alumnat ha rebut la informació i la formació que necessita”.

WhatsApp Portal de Xàtiva