Apertuta JYSK Xàtiva

Solopizza Xàtiva

En el nostre dia a dia caben tota classe de sentiments i estats anímics, però hi ha un que és l’ideal, el de felicitat. La sensació de felicitat ens aporta molts beneficis que redunden en la nostra salut mental i corporal. La felicitat es pot tindre o no, però també s’entrena i s’aconsegueix modificant algunes de les nostres actituds, costums i maneres de pensar. Aquest va ser el cas de Jose Ramón, veí de Xella. Decidit a millorar la seua qualitat de vida, va decidir posar-se en mans del Doctor Germán Gandía, cirurgià de Vitaldent.

Primer pas: véncer la por i la vergonya

“L’última cosa que vol el pacient és que li recordes el mal que té la boca, el client busca una solució, no que li renegues pel seu estat bucodental”

Igual que moltes altres persones amb problemes bucals, Jose Ramón tenia por a assistir al dentista. En el seu cas, no era por al dolor, sinó al resultat final. “Sempre he viscut amb el record del meu pare i la seua dentadura postissa dins d’un got“, recorda. “Però, quan vingué ací, va resultar tot extraordinari, molt bon ambient i molt bona gent“, comenta Jose Ramón amb un gran somriure.

Al ser preguntat sobre la vergonya d’ensenyar la boca al dentista, Jose Ramón afirma que únicament va tindre un poc el primer dia, però era conscient que assistia a VITALDENT perquè tenia un problema que requeria solució. Verónica Hereu, responsable de la clínica de Xàtiva, ens comenta que aquest sentiment de vergonya és molt habitual, però que ells saben que quan una persona acudeix a la clínica és perquè necessita ser tractada. I és que, segons insisteix el Doctor Germán Gandía, “l’última cosa que vol el pacient és que li recordes el mal que té la boca, el client busca una solució, no que li renegues pel seu estat bucodental“.

Encara que no és el cas de Jose Ramón, sí que hi ha moltes persones que el que realment temen és al dolor, siga durant la cirurgia o postoperatori. Sobre aquesta qüestió, Jose Ramón afirma que ell en cap moment va sentir dolor, sinó “potser, una molt xicoteta molèstia les hores posteriors a ser operat“.

A totes les persones que tenen por al dentista, Jose Ramón els insisteix que “cal fer un sacrifici, ja que la qualitat de vida que tens després és extraordinària“. I és que, a més de l’estat purament físic, les persones amb problemes bucodentals també sofreixen molt mentalment. “Arriba un moment en el qual ja no tens quasi dents i no pots menjar el que t’agrada, no pots somriure i al parlar amb altra gent sempre intentes amagar el fet de tindre la boca en aquest estat“, ens confessa Jose Ramón.

Qué son les pròtesis de metal – ceràmica?

Després d’una primera entrevista amb el cirurgià, aquest li oferí a Jose Ramón una sèrie de possibilitats i finalment es va decantar per una pròtesi completa fixa. Es tracta d’una pròtesi amb una base de metal i un recobriment de ceràmica. La pròtesi va atornillada als implants i a diferència de la sobredentadura únicament pot ser retirada pel dentista per a la seua neteja i desinfecció. Segons el Doctor Germán, l’avantatge d’aquests tipus de pròtesis fixa es troba en el fet que el pacient no notarà res en la boca. Podrà fer vida completament normal i únicament haurà d’assistir a la revisió una vegada cada sis mesos.

Les pròtesis fixes sobre implants permeten recuperar la funcionalitat i estètica de la cavitat bucal utilitzant com a suport els implants dentals osteointegrats. Són peces confeccionades en el laboratori i que poden ser fixes o amovibles d’acord amb cada cas i necessitat del pacient. Depenent de l’estat de l’os, no sempre poden ser col·locades. Per aquesta raó, el Doctor Germán insisteix a les persones amb por que no s’ho deixen molt, perquè “una vegada vinguen no siga massa tard“.

Un final feliç: millora de la qualitat de vida

La salut bucodental està estretament relacionada amb la salut general. En la nostra boca poden originar-se malalties que ens poden afectar després a nivell més general.

“Cal fer un sacrifici, ja que la qualitat de vida que tens després és extraordinària

Aquest era el cas de Jose Ramón, ja que al faltar-li algunes dents no podia menjar bé i tenia males digestions, provocant que no poguera dormir bé a les nits. “Aquest tractament hi ha suposat una millora del 300% en la meua qualitat de vida… ha sigut increïble!“, ens comenta. “Tornar a menjar carn, dormir bé a les nits e, inclús, poder tornar a xiular i parlar adequadament… als meus 71 anys he tornat a nàixer“.

Atenció personalitzada per a cada pacient

Per al Doctor Germán, estudiar i analitzar el cas de cada pacient és el més importantno soc el típic que va a col·locar-te un implant sense haver-te vist mai“, ressalta. Per això, despés de la primera valoració amb Jose Ramón, i després que aquest elegira el tipus de tractament desitjat, Germán va estudiar les radiografies per poder elaborar els implants. “M’agrada estudiar al pacient, veure què és el que el pacient vol i, a partir d’ahí, intentar buscar una solució real però que al pacient li agrade“, ens explica.

Al finalitzar l’entrevista, Jose Ramón ressaltà la gran labor administrativa de Verónica Hereu, ja que ell té 71 anys i tenia por de no trobar cap banc que li finançara el tractament. “Verónica es va preocupar per buscar i buscar fins que la va trobar i, a més, al preu que jo volia” confesa Jose Ramón.

A aquestes paraules, Verónica va afegir que “si ens destaquem per alguna cosa és pel tracte personalitzat que oferim al client, ja que intentem adaptar-nos als mitjans i a les necessitats del pacient”. “Que no siga sols asseure a la sala d’espera i passar a consulta, sinó que entre a la clínica i s’envolte en un ambient familiar i acollidor“.

WhatsApp Portal de Xàtiva