EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Sole Giménez serà l’encarregada d’obrir aquest dissabte 6 de juliol (23h) la XXV edició del Festival Nits al Castell de Xàtiva, després d’haver exhaurit les entrades en tan sols unes poques hores des del moment en que es van posar a la venda.

El concert servirà per festejar els seus quaranta anys de trajectòria en el món de la música amb «¡Celebración!», un àlbum i gira de concerts que recopilen les cançons més destacades de la seua brillant i extensa trajectòria, des de la seua etapa en Presuntos Implicados fins l’actualitat. L’artista ha sabut reivindicar el seu passat més pop, funky i desenfadat junt al seu present més femení, ja en solitari i on el bolero i els ritmes caribenys mariden amb la seua veu privilegiada.

La cantant, autora i compositora Sole Giménez ha desenvolupat la seua carrera professional tant a Espanya com a Amèrica. Va ser vocalista del grup Presuntos Implicados durant vint-i-tres anys (arribant a gravar 11 discos). Durant la seua brillant etapa en solitari ha consolidat el seu estil i personalitat en cadascun dels 10 discos que ha editat fins a data de hui.

El seu talent ha estat reconegut en nombroses ocasions amb diferents guardons com ara dos Premis Ondas de la Música, el Premi Amigo y Micrófono de Oro i dues nominacions als Grammy Latinos. En 2014 va rebre la Medalla de Sant Carles per la Facultat de Belles Arts de la UPV per afavorir la promoció i difusió cultural i artística de la societat Valenciana; i també ha rebut la Medalla d’Honor de la Creu Roja per visibilitzar a la dona. En 2020 va aconseguir el premi en Reconeixement a la seua trajectòria artística per part d’A.R.T.E.

Durant la seua carrera Sole Giménez ha col·laborat i compartit escenari amb grans artistes nacionals i internacionals de la talla de Joaquín Sabina, María Dolores Pradera, Joan Manuel Serrat, Víctor Manuel, Ana Belén, Dani Martín, Rozalén, Antonio Carmona, Pedro Guerra, Miquel Erentxun, Armando Manzanero, Pancho Céspedes, Ana Torroja, Miguel Ríos, Chabuco, Edgar Oceransky, Teo Cardalda de Cómplices i Carlos Goñi, entre d’altres.

Pujada al Festival

Per als espectacles de Nits al Castell no està permès l’accés fins al Castell amb vehicle privat, oferint des del propi Festival un servei d’autobús inclòs amb l’entrada, així com també el pàrquing gratuït del Centre d’Especialitats. Els autobusos eixiran des de les 20:30 fins les 22:30 hores des de la plaça de l’Espanyoleto cap al Castell, realitzant el mateix camí de tornada en finalitzar el concert i durant les dues hores posteriors.

WhatsApp Portal de Xàtiva