S’inicia el procés participatiu per definir el futur Pla Local d’Ocupació Jove a Xàtiva

S’espera que aquest pioner Pla puga iniciar-se el proper any 2021 i marcar les futures accions polítiques de foment de treball jove

87

L’Ajuntament de Xàtiva, a través dels departaments de Joventut, Promoció Econòmica i i InfoJove, ha iniciat el procés participatiu «Creem Ocupació Jove» amb la intenció de definir el Pla Local d’Ocupació Jove per a la ciutat.

En aquest procés, en el qual participaran al voltant d’un centenar de joves, l’objectiu és absorbir les necessitats i idees de la joventut en matèria d’ocupació per tal de madurar les accions del futur Pla, adaptant-lo a la realitat local. El mecanisme de treball és mitjançant grups reduïts d’opinions i idees, que tenen coherència en quant al perfil dels i les joves participants.

Pel moment s’han realitzat dos tallers, el primer dels quals es va desenvolupar amb el Consell de la Joventut -entitat independent de l’Ajuntament que aglutina la representació de les associacions juvenils de la ciutat-, que formarà part d’aquest procés d’una manera activa, mentre que el segon s’ha realitzat amb els joves emprenedors de la ciutat. Durant els propers tallers es treballaran les diferents casuístiques de la gent jove de la ciutat.

«La intenció és que siga un Pla d’Ocupació que tinga molta informació, i sobretot que tinga molt de pes de realitat», ha manifestat la regidora de Joventut Lena Baraza, qui ha incidit en que «en molt poques ciutats s’han fet plans d’ocupació específicament per a joves, pel que anem a ser un referent al portar endavant aquest Pla d’Ocupació Jove».

S’espera que aquest futur Pla Local d’Ocupació Jove s’inicie el proper any 2021, convertint-se en pioner, ja que els pocs Plans Locals d’aquest tipus existents pertanyen a grans ciutats. El Pla Local d’Ocupació Jove de Xàtiva marcarà les accions polítiques de foment de treball jove a realitzar durant els pròxims anys a la ciutat.

WhatsApp Portal de Xàtiva