Pacte Costera-Canal

Solopizza Xàtiva

Segur que alguna vegada t’has despertat angoixat i espantat amb la sensació d’haver perdut totes les dents. A Vitaldent Xàtiva ens expliquen que somiar amb dents caigudes és més comú del que creus, i pot revelar trets de la nostra personalitat o pors que desconeixem, ja que estan en una part del nostre subconscient.

Què pot significar?

Moltes vegades els pacients es pregunten què significa i si pot tindre relació amb la salut bucodental. A Vitaldent Xàtiva ens expliquen que no existeix un significat exacte, ja que els somnis són com una realitat virtual que s’experimenta quan estem adormits. S’origina a partir d’un procés de la ment que no està programat ni dirigit per nosaltres mateixos i se serveix de les dades que estan emmagatzemats en la nostra memòria.

Com ja hem dit pot tindre diferents significats, alguns d’ells són:

1- Por d’envellir
Es relaciona amb l’estètica, amb la por de perdre bellesa amb el pas dels anys. Perdre una dent està directament relacionat amb l’estètica, d’ací la relació. L’estètica està molt valorada hui dia i influeix directament en els nostres pensaments. Es relaciona amb la por d’envellir o tindre una malaltia.

2- Por de fallar o al fracàs
Es relaciona amb l’autoestima de cada persona. Una interpretació és la pèrdua de seguretat en un mateix, la por de fallar o de no saber afrontar algun esdeveniment de la nostra vida, com pot ser el començament en un nou treball. La relació es troba en el fet que la pèrdua d’una dent ens pot originar inseguretat en nosaltres mateixos.

3- Por de fer el ridícul
Per falta de seguretat en un mateix pots tindre aquest tipus de somnis. Les dents representen la força, ja que amb ells podem mastegar, trencar…; per això si cauen, perdem aqueixa fortalesa que ens farà més febles; igual que si en la vida real perdem la seguretat en nosaltres mateixos i davant els altres.

4- Creixement personal
Es diu que pot estar relacionat amb l’arribada d’una època nova millor, d’una època on creixerem i madurar, deixant arrere el dolent. Es relaciona directament amb les dents, ja que després de la caiguda de la dent temporal apareix una dent permanent més gran, sa i fort.

5- Pèrdua d’un ser estimat
Aquesta és la interpretació més trista i traumàtica. Alguns diuen que està relacionat amb la mort pròxima d’un ser estimat. Es relaciona directament amb les dents, ja que la pèrdua d’una dent és una cosa traumàtica per a tu, ja que és un òrgan molt important en el teu cos, tant funcional com estèticament.

Somiar amb dents caigudes té relació amb problemes en les dents?

Com ja hem dit, els somnis són una realitat virtual que s’origina en pensaments que existeixen en la nostra ment, però que nosaltres no dirigim ni controlem. Per això, des de Vitaldent ens tranquil·litzen: no existeix una relació directa entre els somnis i l’aparició o presència d’una malaltia bucodental.

Sí que pot estar relacionat amb la por o temor de perdre alguna dent o patir alguna malaltia relacionada amb les dents. A més, si presentes algun problema dental i tens por que ocórrega el pitjor, com és que et caiguen les dents, pots somiar amb això per la mateixa preocupació que hi ha en els teus pensaments. Si això és així, el millor és que acudisques al teu dentista de confiança per a resoldre el teu problema i evitar totes aquestes pors.

WhatsApp Portal de Xàtiva