Nova English School, Xativa y Canals

Solopizza Xàtiva

L’alcalde anuncia canvis en l’organització de la Fira com la sectorització comercial, l’ampliació a altres carrers i la creació d’una zona gourmet

El plenari municipal de Xàtiva ha aprovat provisionalment l’ordenança de la Fira d’Agost per 16 vots a favor i amb l’abstenció del Partit Popular. És tracta de la primera normativa sobre la Fira que es redacta en la seua centenària història. L’alcalde Roger Cerdà ha agraït el suport rebut pels grups polítics i pel treball de les regidories implicades. Cerdà ha tingut paraules de record per a “Ramiro Pla, qui deia que la Fira és l’anarquia organitzada. Ara tractem de que la Fira siga cada vegada menys anàrquica i més organitzada”.

Segons ha explicat el primer edil, la nova ordenança “tracta d’evitar processos poc transparents, en especial a allò que es refereix a l’adjudicació de llocs, les transmissions de llocs entre particulars o els cobraments en mà de la taxa”. Amb aquesta regulació s’espera que milloren aspectes com la seguretat en casos d’emergència o l’organització d’espais comercials. De fet, al plenari s’han desvetllat qüestions com que hi haurà una sectorització dels espais comercials, l’ampliació del recinte firal en altres carrers i la millora d’aspectes relatius a neteja i altres serveis.

L’alcalde ha exposat que “hem dut a terme millores en la Fira i hem consolidat nous espais. Ara és el moment d’abordar la seua vessant comercial per modernitzar-la i fer-la més atractiva i còmoda per a firers i veïns. L’ampliació i zonificació millorarà l’accessibilitat”. Cerdà ha anunciat que hi haurà participació d’empreses en una fira de mostres comercial, així com espai per a una fira de turisme i una mostra de tecnologia en col·laboració amb la Universitat Politècnica de València. Una altra de les novetats serà la creació d’una zona gourmet que “esperem que faça que el visitants passen més temps a la Fira”, segons l’alcalde.

Per a Miquel Lorente, portaveu d’Esquerra Unida (EU), la nova ordenança “és una bona notícia perquè incrementa la seguretat jurídica i sobretot la transparència. La concreció d’horaris i la sectorització del recinte firal són una bona notícia”. Lorente, en resposta a la intervenció del portaveu de Ciudadanos, Juan Giner, ha demanat que “no criminalitzem a persones que estan patint una situació difícil”, tot referint-se als venedors ambulants anomenats “manteros”.

Cristina Suñer, portaveu de Compromís ha indicat que “estem satisfets perquè aquest equip de govern ha fet una Fira més popular i oberta, ha impulsat nous espais i aborda l’assignatura pendent de millorar la seguretat i la regulació de la Fira. Són canvis que beneficien al futur de la Fira perquè recuperarà qualitat”.

WhatsApp Portal de Xàtiva