santa-clara-portaldexativa

EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Santa Clara ja és oficialment propietat de Xàtiva. En la jornada de hui, l’Ajuntament de Xàtiva ha signat l’últim pagament de les anualitats que s’havien acordat amb el banc Santander respecte a l’adquisició d’aquest edifici patrimonial.

La inversió total realitzada per part municipal per fer-se amb la propietat de l’immoble ha estat de 2.050.000 euros, els quals s’han abonat en quatre anualitats (2018, 2019, 2020 i 2021) de 500.000 euros. L’edifici albergarà dos espais amb serveis importants per a la ciutat com són el futur Palau de Justícia i el Centre Raimon d’Activitats Culturals (CRAC).

En desembre de 2018 va tindre lloc a Santa Clara la signatura del contracte de compravenda i de l’acta de recepció, amb el lliurament de claus per part del notari a l’alcalde Roger Cerdà, mentre que en els mesos posteriors es van organitzar visites guiades a l’edifici (que és Bé d’Interés Cultural des de 2003) per tal de donar-lo a conèixer als veïns i veïnes de Xàtiva. Va ser la primera vegada que aquest convent de clausura datat del segle XIV obria les seues portes a les visites en 650 anys.

«Hem aconseguit assegurar que aquesta important peça del nostre patrimoni tinga un ús públic amb els nous jutjats i el Centre Cultural Raimon. Creguem que aquesta és la millor manera de salvar el nostre patrimoni, dotant-lo de serveis públics i garantint així el seu manteniment i la seua conservació», ha expressat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, qui s’ha mostrat satisfet perquè «es compleix així un dels grans objectius que teníem en 2015 quan entrarem al govern».

Cerdà ha recordat que «encara queda un llarg camí per poder gaudir dels nous usos de Santa Clara, però gràcies al compromís del govern municipal i també al de la Generalitat Valenciana podem assegurar que Santa Clara serà un dels grans espais públics de la ciutat en els pròxims anys».

WhatsApp Portal de Xàtiva