Solopizza Xàtiva

Academia MARBE

PoolWork

  • Sanitat recomana posposar la vacunació de menors de 65 anys amb antecedents d’infecció per COVID-19 en els últims 6 mesos
  • Si la persona que ha sigut convocada a l’espai de vacunació després de ser informada decideix vacunar-se, es procedirà a la seua vacunació
  • Es tracta d’una recomanació i no una contraindicació per a contribuir a optimitzar les dosis disponibles i millorar la cobertura de vacunació

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública recomana posposar la vacunació de les persones menors de 65 anys que han patit la COVID-19 en els últims 6 mesos.

Com la major part de les malalties infeccioses, la COVID-19 provoca una resposta del sistema immune que protegeix contra la malaltia. Això es tradueix en què és summament infreqüent que les persones que han patit la malaltia puguen tornar a patir-la, almenys en els 6 mesos següents.

Per aquest motiu, per a contribuir a optimitzar la utilització de les dosis disponibles i millorar la cobertura de vacunació, es recomana posposar la vacunació en les persones amb antecedent d’infecció per COVID-19 en els últims 6 mesos.
Es tracta per tant d’una recomanació i no d’una contraindicació. D’aquesta manera, si la persona que ha sigut convocada a l’espai de vacunació després de ser informada decideix vacunar-se, es procedirà a la seua vacunació.

No obstant això, les persones que seguisquen aquesta recomanació, una vegada transcorregut el termini indicat de sis mesos, podran ser vacunades quan es convide al seu col·lectiu (professional o grup de risc) o a la seua cohort d’edat per a la segona dosi.

Estudis recents indiquen que la protecció és molt alta en persones de menys de 65 anys, per la qual cosa actualment es recomana que les persones de fins a 65 anys que han patit la malaltia demoren la seua vacunació fins passats aquests mesos.

Aquesta recomanació s’haurà d’anar adaptant en funció de les evidències científiques que es vagen coneixent, per la qual cosa podria ser modificada en el futur.

WhatsApp Portal de Xàtiva