Roger Cerdà i Richi Medina en presentació de la programació amb motiu de les festes de Sant Joan

Solopizza Xàtiva

Centelys

Hui, a la roda de premsa de presentació de la celebració de Sant Joan, els periodistes han preguntat a l’Alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, per la situació de Marcos Mariano, propietari de SaityMercat, en vaga de fam des del passat divendres.

L’Alcalde hi ha matisat que “en cap cas l’Ajuntament de Xàtiva ha obligat a ningú a tancar el seu negoci“, sinó que complisca amb la legalitat presentant la documentació requerida per poder obtindre la llicència definitiva “com passa amb qualsevol negoci de la nostra ciutat“.

La notificació que el mateix Alcalde ha remés a Portal de Xàtiva disposa que s’han de legalitzar les obres amb la corresponent documentació i el certificat final d’instal·lacions.

Legalització de les obres requerides

A l’informe emés pel cap d’àrea del departament de Gestió Administrativa d’Obres i Serveis Públics i Medi Ambient, la documentació aportada el 9 de maig en referència a la nova porta i a la reforma de l’escala interior per part de l’interessat, el tècnic municipal indica que “no consta tràmits de legalització d’obres“, per la qual cosa “s’haurà de tramitar la legalització de les corresponents obres“.

Certificat final d’instal·lacions

També se li demana el certificat final d’instal·lacions, tenint constància que el 12 de maig, el propietari del bar va presentar justificant d’haver presentat davant la Conselleria d’Indústria el canvi de titularitat d’instal·lacions elèctriques amb projecte i inspecció inicial per part de l’organisme de control.

Amb una llicència provisional no és legal obrir una terrassa

Roger Cedà també ha explicat als mitjans de comunicació que amb una llicència provisional no és legal obrir una terrassa i, segons la notificació “l’informe no contempla les taules grafiades en la via pública, que en tot cas deurà respectar el disposat en l’Ordenança municipal d’Ocupació de la via pública i l’Art. 25.1 del Decret 65/2019, de 26 d’abril“, entre altres.

El compromís del departament responsable és que en el moment que presente la documentació en deu/onze dies podrà comptar amb la llicència definitiva i obrir la terrassa” ha manifestat Cerdà.

Els representants de diverses associacions entenen que cal respectar la legalitat

Des de l’Associació d’Hostalers de Xàtiva (AHOXA), el seu president Richi Medina, assegura que “li sap molt greu que un company opte per aquesta decisió”. Per a Medina “la normativa i la legalitat està per a complir-la, i si no es compleix, no es pot obrir” i anima a “prendre les decisions amb els ànims un poc més relaxats per a poder dialogar“.

Així mateix, diversos empresaris presents a l’acte també amb manifestat el “sofrir en les seues pròpies carns els tràmits del Decret del 2019“.

WhatsApp Portal de Xàtiva