EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

El diputat provincial Pablo Seguí va visitar ahir Xàtiva per tal de comprovar de primera mà l’estat d’execució en que es troben les obres incloses en el Pla d’Inversions Financerament Sostenibles de la Diputació de València (PIFS). Seguí ha efectuat un recorregut per distints punts on l’Ajuntament està actuant en el marc d’aquest pla. El diputat ha estat acompanyat per l’alcalde Roger Cerdà, així com pel primer tinent d’alcalde, Miquel Lorente i els regidors Jordi Estellés, Pilar Gimeno, Xelo Angulo i Ignacio Reig.

Cerdà ha destacat que el PIFS ha suposat la creació directa de 40 llocs de treball, als quals cal afegir uns altres 40 llocs indirectes. L’alcalde ha senyalat que “el pla de la Diputació ha suposat la inversió d’un milió d’euros a la ciutat. Hem pogut actuar per millorar serveis als barris de Xàtiva, com ha ocorregut a l’Hort de Mora, al Barri Nordoest i a la plaça de la Bassa o també en instal·lacions municipals com el cementeri, els jardins del Palasiet o la Ciutat de l’Esport”.

El primer edil també ha posat de relleu que una de les principals característiques de les inversions del PIFS és la sostenibilitat. Concretament per al cas de Xàtiva, l’estimació és que les actuacions generaran un estalvi de 2.860.000 euros a llarg termini. En aquest apartat, Cerdà ha destacat la instal·lació de fibra òptica en edificis municipals. Aquesta actuació, que es troba en fase d’execució, suposa una inversió de més de 110.000 euros que permetrà estalviar 200.000 euros en despeses de comunicació telefònica.

Altres de les actuacions generadores d’estalvi en consum energètic o de subministrament són la connexió de la séquia La Vila a la xarxa de reg dels polígons industrials, la substitució de les lluminàries del Camp Murta o les actuacions per a la millora dels sistemes de cloració de les piscines municipals. De totes les obres programades, s’ha finalitzat l’asfaltat de la plaça de la Bassa i el contracte de subministrament de comptadors d’aigua. La resta, que es troba en fase d’execució, han d’estar acabades abans del 31 de desembre.

Per la seua banda, el diputat Pablo Seguí, en una compareixença davant la premsa posterior a la visita, ha declarat que “estic molt content de poder visitar els municipis per vore que el resultat d’aquest pla impulsat des de la Diputació està siguent el que esperàvem. Els ajuntaments han aprofitat el PIFS per realitzar les obres que més necessitaven i millorar, així, la vida dels seus veïns”.

El capítol més important del PIFS és el Pla de Sostenibilitat d’Infraestructures. Contempla una inversió de 450.000 euros i suposa la creació directa de 40 llocs de treball per part de l’Ajuntament. El pla reflexa la voluntat de reforçar els serveis municipals bàsics, com ara l’àrea de Parcs i Jardins, la millora i manteniment de col·legis públics, el reforç de la Brigada de Serveis Municipals o la vigilància i manteniment de camins rurals.

WhatsApp Portal de Xàtiva