Pacte Costera-Canal

Solopizza Xàtiva

A primera hora del matí de hui ha tingut lloc per videoconferència una reunió amb totes les alcaldesses i alcaldes de les poblacions del Departament que ha estat convocada i per la Gerent del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent Margarita Llaudes amb la participació també dels caps mèdic i d’infermeria d’Atenció Primària, Ricardo García i Juani Raya així com el director de Salut Pública Guillermo Jorqués.

L’objectiu d’aquesta reunió ha estat informar els responsables municipals sobre la situació de la pandèmia pel que fa a l’àrea assistencial d’atenció primària, com s’ha organitzat aquestes darreres setmanes i les indicacions i recomanacions que s’han traslladat des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, especialment pel que fa a l’organització de festes populars i actes culturals.

També se’ls ha donat a conéixer l’estat actual dels dos hospitals del Departament a Xàtiva i Ontinyent, quant a la pressió assistencial, “ocupació covid” i d’altres àmbits d’interés per a les autoritats locals per a la seua presa de decisions pròpies en l’àmbit local. Des de la Direcció de Salut pública s’ha facilitat tota mena d’informació gràfica sobre el recorregut que des del punt de vista epidemiològic i de les responsabilitats de salut pública han anat registrant-se, així com una “fotografia fixa” del moment en què ens trobem ara al departament de salut.

Així s’ha informat que la cobertura vacunal de la dosi de reforç és ja del 63,31% en tots els grups d’edat de Departament, però que va a continuar-se insistint en un grup en especial que per haver sigut més afectat pels contagis d’esta última onada, no està acudint a la citació a la dosi de reforç en la quantitat esperada. Igualment s’ha demanat col·laboració als ajuntaments en explicar aquesta situació.

La gerent del Departament Margarita Llaudes ha destacat als responsables municipals “que a causa de l’alt índex de vacunació que tenim en el Departament, malgrat que hi ha hagut molts contagis, la vacuna ha evitat l’ingrés hospitalari i situacions més greus. De no tindre aquest grau de vacunació no haguérem pogut atendre a tota la població als nostres hospitals“.

La reunió ha comptat amb l’assistència de la pràctica totalitat de responsables municipals que, tal com ha estat en les múltiples ocasions d’abans durant aquesta pandèmia, han agraït aquest esforç de la Gerència del Departament per mantindre la línia de contacte, informació i cooperació davant la lluita contra els efectes de la pandèmia de la covid19.

WhatsApp Portal de Xàtiva