Repartició de material didàctic i lúdic, pel·lícula “El Orden Divino” i “COMBOIA’T a Canals 2.0”

25

Pacte Costera-Canal

Solopizza Xàtiva

La Regidoria d’Igualtat de Canals reparteix material didàctic i lúdic als centres educatius del municipi

El passat 8 de març la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Canals ha fet entrega, als centres educatius del municipi, material didàctic i lúdic basat en el foment de la igualtat.

Per una banda, tant la regidora d’Igualtat, Hilzonde Badía, com la tècnica de l’àrea, Laura Giner, van visitar l’Escoleta Infantil Municipal de la Torreta on van repartir diversos llibres basats en la integració, en la solidaritat i en la igualtat entre xiquets i xiquetes. Entre algunes de les publicacions es troben exemplars com “Me llamo Pecas”, “Visca les ungles de colors”, “La princesa Espadachina” o “L’Edu es disfressa de princesa”, entre d’altres.

Per altra banda, els centres escolars de Canals han rebut uns jocs de taula infantils basats en la cooperació i en la igualtat. Aquests es titulen “Las Brujas de Farrabús” i “¡Iguales!” i han sigut repartits també per la Regidoria d’Igualtat.

Tant aquestes activitats, com les realitzades amb anterioritat amb motiu de la commemoració del Dia de la Dona, han estat subvencionades pel Pacte d’Estat que fomenta la igualtat de gènere i defensa els valors de la dona.

La pel·lícula “El Orden Divino” mostra la lluita de les dones per obtindre el sufragi universal

El Club de Lectura de Canals, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Canals, ha programat, per aquest dijous, la pel·lícula “El Orden Divino” de la directora suïssa Petra Volpe commemorant així el Dia de la Dona.

La cinta ens situa en l’any 1971, quan les dones encara no podien votar a Suïssa. Nora és una jove mestressa de casa i mare de dos fills que viu en un xicotet i pintoresc poble apartat de les notícies. Quan el seu marit li prohibeix treballar, Nora comença a lluitar públicament pel sufragi universal.

La directora, Petra Volpe, volia mostrar en aquesta pel·lícula el coratge de les dones, el poder de les persones quan volen alçar la veu. En “El Orden Divino” van treballar un gran nombre de dones professionals, «com a directora tinc una responsabilitat: contracte a les dones per a incorporar-les, però treballe amb les millors que són les més brillants que conec», assenyalava Ponte en una entrevista en el blog La Gran Ilusión.

La pel·lícula tindrà lloc aquest dijous 10 de març, a les 21.45 hores, en el Centre Cultural Calixte III de Canals amb entrada gratuïta.

Des del consistori agraeixen les propostes del Club de Lectura perquè mostren els aspectes rellevants de la història mitjançant la mirada dels directors i directores de cinema.

Animació lectora per a la nova sessió del “COMBOIA’T A CANALS 2.0”

La Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Canals, amb la col·laboració de la Regidoria d’Igualtat, han preparat una nova animació lectora anomenada “Diferències Clowntastròfiques”, de la mà de la companyia L’Esglai Teatre, inclosa dins de la programació del “COMBOIA’T A CANALS 2.0

I si els contes no foren exactament com ens els han explicat? Pot ser que la Ventafocs només volia menjar canapés a la festa del príncep… És més, i si els homes i les dones tampoc fórem tan diferents com ens han fet creure?

Perquè hi ha diferències catastròfiques, L’Esglai Teatre convida, a través de la mirada del clown, a produir un canvi.

L’Esglai Teatre és una associació formada per un grup de joves amb un nexe en comú: l’estima pel teatre.

L’animació lectora tindrà lloc el pròxim dissabte 12 de març a les 12 hores en la Casa de la Cultura de Ca Don José.

Aquest contacontes està englobat dins dels esdeveniments que ha realitzat la Regidoria d’Igualtat del consistori per a fomentar els valors i la igualtat entre dones i homes.

WhatsApp Portal de Xàtiva