Solopizza Xàtiva

Centelys

Raimon i Annalisa inauguraran demà dijous a les 19:30 hores, al Museu de Belles Arts, l’exposició al voltant de la seua col·lecció artística per tal de celebrar els 60 anys de la mítica cançó “Al vent”, un dels himnes que va marcar a diverses generacions.

La mostra s’ubicarà precisament a prop del carrer Blanc, el qual va veure nàixer a Raimon, i recull un gran nombre d’obres de gran valor que formen part de la donació que van signar ara fa uns anys per deixar-li a Xàtiva tot el seu llegat.

En total s’exposaran 62 peces, moltes de les quals es desprenen de l’amistat forjada entre l’artista xativí i altres artistes de renom com ara Andreu Alfaro, Joan Miró, Artur Heras, Antoni Tàpies, Rafael Armengol, Manuel Boix, Joan-Pere Viladecans o José Ortega. A més a més, també hi haurà obres d’altres artistes com Josep Guinovart, Vicente Rojo, Julio González, Eduardo Arroyo, Eduardo Chillida, Miquel Barceló, Ricard Vaccaro, Pere Alavedra, Antonio Saura, Josep Buyreu, Rafael Pérez Contel o l’escultora Madola.

«Han estat 60 anys en els que, en paral·lel a la seua trajectòria musical, nombrosos artistes plàstics han volgut apropar-se, d’una forma o altra, a la figura de Raimon. Les relacions, més o menys profundes, amb aquests, han acabat conformant una col·lecció d’art composta per obres d’alguns dels noms més reconeguts del seu temps», ha explicat el comissari de l’exposició, Pablo Camarasa, qui ha destacat que «és una col·lecció que, a més, i precisament per estar conformada per obres d’artistes coetanis a Raimon, parla d’un moment concret de la història; parla del seu temps, de tot allò transcorregut des del sorgiment d’Al Vent, fins als nostres dies».

Per la seua part, l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà ha destacat que «és la primera vegada que la nostra ciutat acull una exposició d’aquesta envergadura. Raimon i Annalisa han decidit que siga Xàtiva la capital de la celebració del 60 aniversari de l’edició de ‘Al Vent’ i comencem a mostrar a la ciutadania el que suposarà eixe futur Centre Raimon d’Activitats Culturals, on es podran veure aquestes obres junt amb molts altres documents i treballs al voltant de Raimon. Aquesta exposició és un xicotet tast de tot el que podrem veure al futur CRAC». L’alcalde de Xàtiva ha remarcat que la mostra no pot deslligar-se «d’un fet importantíssim per a la nostra ciutat com és la creació de la Fundació Raimon i Annalisa, la qual naix de la voluntat de cedir tot el seu llegat a la ciutat de Xàtiva».

Per últim, la regidora de Cultura Raquel Caballero ha indicat que «aquesta exposició comptarà amb obres de les principals figures del segle XX, les quals formen part de la col·lecció privada de Raimon i Annalisa, i és molt especial perquè s’ha preparat per commemorar ‘Al vent’, tot un símbol de resistència contra el franquisme i un referent per a moltes generacions. Per a nosaltres, que Raimon i Annalisa decidisquen fer aquesta celebració a la seua ciutat, a Xàtiva, ens ompli de felicitat i serà tot un reclam per a vindre a veure l’exposició».

L’exposició, amb entrada gratuïta, es podrà visitar a partir d’aquest dijous 16 de febrer a les 19:30 hores fins al 19 de març. La inauguració es podrà seguir en directe a través de la pàgina de Youtube de l’Ajuntament de Xàtiva.

WhatsApp Portal de Xàtiva