Ràdio, festes del barri de la Torreta, Dia de la Llibre i sessió de cinema a Canals

40

Pacte Costera-Canal

Solopizza Xàtiva

Canals Ràdio compleix 28 anys d’emissions regulars

L’emissora municipal Canals Ràdio, a hores d’ara, un referent a la localitat i la comarca amb una programació consolidada i amb una audiència molt fidel, està d’aniversari.

Es festegen vint-i-huit anys, on de manera ininterrompuda, acompanyen, informen i entretenen els seus oients.

Més d’una vintena de col·laboradors fan possible que cada dia la ràdio del municipi de Canals oferisca una programació pròxima i variada als seus oients. La informació, la cultura, l’entreteniment i la utilització del valencià com a llengua prioritària són els eixos fonamentals d’aquesta emissora.

Va ser un dia de maig de 1994 quan Canals Ràdio va començar les seues emissions regulars. Emissions que continuen a hores d’ara des dels nous estudis a la Casa de Cultura de Ca Don José.

Des de l’emissora local, volen agrair els oients que des de l’inici continuen amb ells, també als qui s’han anat incorporant a poc a poc al llarg d’aquests vint-i-huit anys. També a l’Ajuntament de Canals per fer possible que la localitat compte amb una emissora pública.

Canals celebra les festes del barri de la Torreta

Aquest cap de setmana, el barri de la Torreta de Canals, bressol del papa Calixt III, celebra les seues festes grans en honor a la Verge de Fàtima i la Santa Creu.

Així, aquest divendres, 6 de maig, a les 17.30 hores, la plaça del Torreó albergarà jocs infantils acompanyats per la tradicional xocolatada amb bambes. Cap a les 22.00 hores, a la plaça del Forn, s’hi durà a terme la primera jornada de truc i, cap a la mitjanit, de nou a la plaça del Torreó, s’hi farà un concurs de DJ’s.

El dissabte, 7 de maig, des de les 11.00 hores fins a les 13.00 hores, a la plaça de Torreó, els més menuts i menudes gaudiran d’un parc infantil. Més tard, al voltant de les 13.00 hores, a la plaça de l’Institut, es durà a terme el Concurs de Paelles. Cap a les 20.30 hores, se celebrarà la Solemne Missa a la Verge de Fàtima i, a continuació, la processó pel seu recorregut habitual.

Les festes del barri de la Torreta de Canals, posaran el seu punt final el diumenge, 8 de maig, a les 10.00 hores. A aquesta hora començarà la processó amb trasllat de la Santa Creu des del temple parroquial fins a l’oratori dels Borja i, posteriorment, es farà la benedicció dels camps. A continuació, s’hi celebrarà la Santa Missa, i hi haurà repartiment de pa beneït i degustació de faves. Cap a les 20.30 hores, amb la processó a la Santa Creu, es tancaran els festejos d’enguany.

Canals commemora el Dia de la Llibre amb la programació de lectures infantils i per a adults

La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Canals ha preparat per a demà, 6 de maig, dos actes que versen en la lectura de diversos exemplars en commemoració pel Dia del Llibre.

A les 17.30 hores, la Biblioteca Infantil de la Casa de Cultura Ca Don José de Canals acollirà la lectura del conte infantil “La princesa que volia ser escriptora”, utilitzant la tècnica del Kamishibai que significa “teatre de paper” i és una manera de contar contes molt popular al Japó. Amb açò, aproximarem a les xiquetes i els xiquets a la lectura desmuntant rols i estereotips de gènere en contes tradicionals.

Posteriorment, a les 19 hores, s’hi presentarà el llibre “Feminisme a través de la història de l’art”, abordant el paper de la dona en l’art com a objecte, creadora i protagonista d’obres pictòriques. En aquesta ponència, es visibilitzaran obres d’art i, finalment, es durà a terme una dinàmica per a evidenciar les diferències entre els retrats masculins i femenins.

Des del Consistori animen a totes i tots a participar i gaudir de les jornades de lectura programades. Com diria Herbert George Wells: “Hi ha grans llibres al món i grans mons als llibres”.

El Club de Lectura de Canals prepara per a hui “Mother” del director sud-coreà Bon Joon-Ho

El Club de Lectura de Canals, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Canals, ha programat, per a aquesta nit, la pel·lícula sud-coreana “Mother” del director Bon Joon-Ho Burton.

Aquest film, que va ser candidat a l’Òscar en 2010 en la categoria de pel·lícula de parla no anglesa, està catalogat com laberíntic i enganyós. Relata amb detall un excel·lent misteri al voltant d’un assassinat, i inclou girs significatius en els millors moments.

En “Mother”, Bong Joon-ho conta la història de Hye-ia, mare soltera de Do-Joon, un jove de 27 anys tan ingenu i immadur que continua depenent d’ella. La seua conducta és perillosa i una constant font de preocupació per a tots. Un dia, una jove apareix morta a un edifici abandonat i Do-Joon és acusat de la seua mort.

L’emissió de la pel·lícula tindrà lloc hui, dijous 5 de maig, a les 21.45 hores, en el Centre Cultural Calixt III de Canals amb entrada gratuïta.

WhatsApp Portal de Xàtiva