FestJove

Solopizza Xàtiva

Un dels materials que trepitja fort en la realització de corones sobre dent o sobre implant són aquells elaborats amb zirconi monolític. Es tracta d’una tecnologia d’última generació que cada vegada s’empra amb major profusió donats els seus excel·lents resultats en odontologia.

Fins fa escassos anys les corones amb nucli metàl·lic (crom-cobalt) semblaven regnar en qüestions de corones sobre dent o sobre implant, no obstant això ara li cedeix el pas al diòxid de zirconi l’ús del qual és molt més avantatjós.

Per a molts la corona de zirconi és una gran desconeguda, no obstant això, es tracta d’un tractament dental avançat molt utilitzat en les clíniques dentals VITALDENT.

Què és el zirconi?

El zirconi es considera un metall de transició. El seu aspecte per a ús dental, és de color blanc, el contrari als metalls de color grisenc utilitzats convencionalment. A més, donades les seues propietats estètiques, mecàniques i de biocompatibilitat s’ha convertit en un material perfecte per a la realització de corones sobre dent o sobre implants.

Què és una Corona de Zirconi?

La corona dental de zirconi és una pròtesi dental fixa, és a dir una funda amb la forma de la dent que se situa damunt d’aquest i que millora tant l’estètica com la seua funcionalitat.

Quin és el preu d’una Corona de Zirconi?

No podem parlar d’un preu en concret atés que el tractament variarà depenent de les necessitats del pacient. Però sí que et podem avançar que el seu cost és més elevat que el de les corones de metall-porcellana, no obstant això, s’obtenen resultats de major qualitat i duradors.

Avantatges de les corones de Zirconi

  • No produeix al·lèrgies a diferència del que pot succeir amb alguns pacients al·lèrgics al crom o al cobalt.
  • Resistent a les substàncies àcides i, en resum, resulta molt durador
  • Tolera molt bé els canvis de temperatura
  • S’obté un resultat estètic immillorable perquè queda molt natural –fins i tot més que la popular metall-porcellana–, ja que el seu color és molt semblant al de la pròpia dent.
  • Posseeix una resistència molt elevada, en fabricar-se mitjançant tecnologia cad/cam a partir d’un únic bloc.
  • El zirconi monolític és biocompatible amb la geniva, i disminueix l’acumulació de placa bacteriana, d’aquesta manera evitem que aquesta puga ser afectada en col·locar les corones
  • Abans de la col·locació de la peça definitiva, s’efectua una prova anomenada resina test que permet introduir qualsevol modificació prèvia abans de fabricar la peça definitiva.
  • Aquest examen evita els retocs finals innecessaris.

El futur és el zirconi

Sembla clar que els experts tenen clar que el futur de les corones dentals, especialment per a les situades en la part anterior de la boca, seran amb corones de zirconi monolític sobre dents o sobre implants.

Si tens qualsevol dubte respecte a aquest assumpte i/o vols saber més sobre les corones amb zirconi monolític, t’animem que acudisques a la clínica dental VITALDENT Xàtiva i les exposes als seus dentistes. Ja t’avancem que estaràn encantats de resoldre-les.

WhatsApp Portal de Xàtiva