Programa Erasmus + i presentació del llibre «Una Guerra Invisible» a Canals

101

Pacte Costera-Canal

Solopizza Xàtiva

L’IES Francesc Gil participa en el programa Erasmus + amb dos estudiants procedents de França

L’alcaldessa de Canals, Mai Castells, ha rebut la visita dels dos estudiants que participen en el programa ERASMUS +, programa del qual s’ha adherit l’IES Francesc Gil de Canals. Junt amb ells, els han acompanyat el director del centre Agustí Saúco; la coordinadora d’Erasmus +, Raquel Casal, i el professor d’aquests, Alain Daureu.

Els dos estudiants que han vingut a Canals són Amina Gautier i Thomas Louboutin, estudiants del “Lycée Professionel Beaumont”, de Redon (França), «centre d’estudis francés amb el qual el nostre centre, l’IES Francesc Gil ha establit una relació de col·laboració dins del marc del projecte Erasmus +», assenyalava Casal.

Aquests alumnes estan en el seu últim any de formació i han vingut a Canals a realitzar part de la formació en empreses. En aquest cas, Amina ha estat en l’empresa Sarrió Gallego Consultors i Thomas la Farmàcia Susana Llaudes. En elles, han desenvolupat tasques administratives i d’atenció al client. «En aquest sentit, l’IES Francesc Gil vol expressar el seu agraïment per la col·laboració d’aquestes empreses, la seua bona predisposició i el bon tracte rebut per l’alumnat francés», comentava Casal, qui també ha volgut donar les gràcies a les famílies canalines que han acollit als dos estudiants. A més a més, «ens consta que l’experiència viscuda per Amina i Thomas ha sigut inoblidable i increïble», remarcava Raquel Casal.

Actualment, tres estudiants de l’institut canalí estan realitzant part de la seua formació en empreses a Malta, gràcies a un acord de col·laboració que es va signar amb el Consorci AJEV (Associació Joves Empresaris de València).

Aquests mateixos alumnes, més un quart, viatjaran a França durant el mes de maig per a realitzar també la seua formació en centres de treball en empreses de Redon.

PROGRAMA ERASMUS +
Erasmus+ és el programa de la Unió Europea que consisteix a donar suport a l’educació, la formació, la joventut i l’esport a Europa; que permet realitzar tant a l’alumnat com al personal docent i no docent estades a l’estranger.

Per al període 2021-2027, el programa posa l’accent principalment en la inclusió social, les transicions ecològica i digital, i el foment de la participació de les persones joves en la vida democràtica.

En Formació Professional, Erasmus+ presta ajudes perquè els estudiants matriculats en institucions d’FP, així com els acabats de titular, puguen realitzar pràctiques en empreses a l’estranger, com a part de la seua formació.

En els períodes de pràctiques, el suport lingüístic en línia d’Erasmus+ facilita l’aprenentatge de l’idioma utilitzat en el lloc de treball o estudi.

L’escriptora canalina, Paula Llorens, presenta a Canals el seu llibre «Una Guerra Invisible»

El Centre Cultural Ca Don José de Canals albergarà, aquest divendres 22 d’abril, la presentació del llibre «Una guerra invisible», de la dramaturga i escriptora canalina, Paula Llorens.

Aquesta obra fou premiada en el XXVI Certamen de Letras Hispánicas de la Universitat de Sevilla «Rafel de Cózar» en la modalitat de teatre.

L’autora de Canals narra la història de la tinent Teresa Fernàndez en una obra que tracta l’assetjament sexual i laboral que pateixen moltes dones en el si d’institucions patriarcals com l’exèrcit.

WhatsApp Portal de Xàtiva