Presentació del llibre “Miquel Esteve, pintor leonardesco de Xàtiva” (segles XV-XVI)

881

Dissabte que ve, 30 d’abril, a les 12 hores en el Museu de Belles Arts “Casa de l’Ensenyança” de Xàtiva es presentarà el llibre “MIQUEL ESTEVE, PINTOR LEONARDESCO DE XÀTIVA” dels historiadors de l’Art, Josep Lluís Cebrián i Molina, Lorenzo Hernández Guardiola de la Real Acadèmia de Belles Arts de Sant Carlos, i de Beatriu Navarro i Buenaventura.

Miquel Esteve, nascut a Xàtiva abans de 1480 i mort abans de 1528, va ser un important pintor de l’època que va executar obres des del seu taller de València per als poders de l’època religios i civil com el retaule de la capella del Jurats de Valencia, i que avui, després de conèixer la seva autoria, es conserven en museus com el de Belles Arts de Sant Carlos de València, el Museu del Patriarca, Museu Lazaro galdiano de Madrid, i en uns altres així com en col·leccions privades.

Els autors, han aconseguit biografiar la vida de Miquel Esteve analitzant la seva obra que neix a partir de l’obra de pintors com Leonardo da Vinci, l’obra dels quals va conèixer a través d’altres famosos pintors de l’època que van col·laborar amb el mestre de la Gioconda com un dels Hernandos i de Paolo de Sant Leocadio. El llibre presenta la seva biografia, l’anàlisi de la seva obra coneguda fins avui així com el cataleg a color d’aquesta obra.

Amb aquest nou llibre, primer exclusiu sobre la vida i obra de Miquel Esteve, Ulleye, a través de la ploma dels autors del mateix, intenta donar a conèixer la figura d’aquest pintor de qui possiblement van aprendre altres famosos posteriors com Joan de Joanes o Gaspar Requena.

WhatsApp Portal de Xàtiva