Solopizza Xàtiva

Academia MARBE

Hui es farà la presentació de la Campanya “Tenim Drets” a la Casa de la Joventut de Xàtiva. L’acte està organitzat de forma conjunta per Acció Cultural, Escola Valenciana i STEPV – Intersindical Valenciana. La presentació s’iniciarà amb una breu introducció a càrrec de Xavi Delgado (delegat d’Acció Cultural a la Costera) i serà conduit per Toni Gisbert, Coordinador d’Acció Cultural.

La campanya “Tenim Drets” es centra en l’ús de la llengua i el dret a l’ús del valencià. El valencià és llengua oficial i, a més, la llengua pròpia del poble valencià, i així ho recull el nostre Estatut d’Autonomia. Tot i això i, malgrat la legislació i altres iniciatives que s’han creat al respecte, ens trobem amb que el valencià és una llengua en retrocés que, a més a més, a hores d’ara pateix campanyes de desprestigi i minorització des de determinats costats.

La Campanya “TENIM DRETS” naix per ajudar a revertir aquesta situació i aprofitar l’existència de recursos com ara l’Oficina de Drets Lingüístics per a garantir el nostre dret d’usar la nostra llengua, com a oficial i pròpia del país. La campanya està recolzada per un web amb recursos que expliquen els nostres drets lingüístics i quins són els mecanismes per protegir-los.

WhatsApp Portal de Xàtiva