Premis literaris, debut de Rafa Vila, torneig infantil d’escacs i recollida d’oli usat a Canals

43

Solopizza Xàtiva

Academia MARBE

PoolWork

Els premis literaris “Vila de Canals 2021” ja tenen als seus guardonats

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Canals ha publicat el llistat dels guardonats dels premis literaris “Vila de Canals 2021”, presentant-se un total de 64 escriptors i escriptores.

El jurat d’aquests premis, després d’haver estudiat i debatut sobre totes les obres, ha decidit atorgar els següents premis: Premi Francesc Bru de Narrativa a Roger Sunyer (Barcelona) amb l’obra “La música del silenci” (600 euros); Premi Arcadio Ferrer de Narrativa a Miguel Ángel González (Madrid) amb l’obra “Un embalse de agua estancada” (400 euros); Premi Francesc Bru de Poesia per a David Carreres (Castelló de la Plana) amb l’obra “Sobre la mar estesa” (600 euros); Premi Arcadio Ferrer de Poesia per a Yose Álvarez-Mesa (Astúries) amb l’obra “Tiempo de arena” (400 euros) i per últim, l’Accèssit Local Francesc Bru de Poesia per a Jesús Sánchez amb l’obra “Entre mars” (300 euros).

Des de la Regidoria destaquen l’èxit de participació d’aquesta edició, el qual, s’han rebut un gran nombre d’obres literàries de procedència ben distinta, incloent-hi un d’origen internacional, més concretament de Puerto Rico.

El canalí Rafa Vila debuta amb victòria en el Palau Blaugrana amb el Valencia Basket

Per primera vegada un canalí debuta en la màxima categoria del bàsquet espanyol

El passat cap de setmana el jove canalí, Rafa Vila, va debutar amb el Valencia Basket en el partit disputat en l’emblemàtic Palau Blaugrana contra el Barça, guanyant els valencians per un 79-87.

Rafa Vila, procedent de la “cantera” valencianista, ha estat entrenant-se des del primer minut amb el Valencia Basket. Les lesions han obligat al tècnic Peñarroya a recórrer dels més joves que estan responent de manera notable a les necessitats de l’entrenador.

Aquests cinc reforços que provenen de l’Alqueria del Basket, amb els quals es troba l’alero Rafa Vila, són Guillem Ferrando, Millán Jiménez, Alejandro Bellver i Gonzalo Bressan.

Canals celebra el torneig infantil d’escacs

El proper diumenge 21 de novembre, a les 10 hores, es durà a terme al Saló Santa Creu de Canals el torneig infantil d’escacs, organitzat pel club Els Voltors de la població i amb la col·laboració de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Canals.

El torneig es dividirà en dues categories: Sub-16 i Sub-12. Entre els guanyadors es repartiran trofeus per als primers classificats locals de cada categoria, així com per als tres primers classificats i per a les primeres xiquetes guanyadores de cada categoria.

El preu de la inscripció és de 5 euros, a excepció dels xiquets i xiquetes de Canals i dels membres del club Els Voltors que és totalment gratuïta. Cada participant rebrà una medalla. A més a més, es sortejaran dos pernils entre tots els jugadors i jugadores.

Les persones interessades poden inscriure’s via electrònica als correus següents: jesusgeronamaura@gmail.com i clubescacselsvoltors@gmail.com i via whatsapp al 675.088.283.

La pràctica d’aquest esport en xiquets i xiquetes estimula la capacitat d’anàlisi i síntesi, incentiva la creativitat i la imaginació, entrena la memòria, millora l’estat anímic i incrementa la capacitat lectora.

L’Ajuntament de Canals s’adhereix al Conveni Marc de la recollida d’oli usat en el Consorci de Gestió de Residus V5

Canals s’ha unit al Conveni Marc de la recollida d’oli usat amb l’objecte de garantir la prestació del servei de recollida separada i gestió d’oli de cuina usat dipositat en els contenidors del terme municipal de Canals, el qual serà efectuat a través del concessionari a designar per part del Consorci V5.

Actualment s’estan retirant els contenidors d’oli usat que hi ha al llarg del municipi per a reemplaçar-los pels nous contenidors que començaran a instal·lar-se a partir del 18 de novembre.

Els nous contenidors estaran ubicats en els següents punts: Jaume I (mercat); Dionís d’Hongria, plaça de la Constitució, Torreta, Aiacor (parc); 9 d’Octubre; plaça Josefa Fito, Avinguda Costera i plaça de la Pau.

Amb aquest conveni «es garanteix el respecte dels principis d’autosuficiència i proximitat».

WhatsApp Portal de Xàtiva