Diseño, programación y mantenimiento web en Xàtiva

Dijous passat 12 de novembre la plataforma de pensionistes de Xàtiva va presentar en el registre oficial de l’àrea de salut Xàtiva-Ontinyent (a l’Hospital Lluís Alcanyís) un manifest-petició dirigit a la gerència de l’àrea i a la Consellera de Sanitat Universal. L’acció, que no qüestiona la labor duta a terme als hospitals i que es durà a terme en altres àrees de salut, té diversos objectius.

  • Manifestar la queixa de la plataforma pel funcionament, fins ara, de l’atenció mèdica en els centres de Salut (atenció Primària). La dificultat per a aconseguir en primer lloc cita telefònica i després atenció presencial dificulta un dels principis del dret a la salut, que és la facilitat d’accés a l’atenció mèdica i al contacte amb el personal mèdic. El diagnòstic telefònic no és una solució.
  • Denunciar la falta crònica d’inversió en mitjans i personal en la Sanitat Pública i especialment en l’Atenció Primària com ha quedat palmàriament demostrat en l’actual crisi pandèmica.
  • Sol·licitar de la Conselleria l’augment de dotació de personal i establiment de protocols en els centres de Salut que permeten una raonable atenció presencial, tal com s’ha fet amb l’atenció hospitalària.
  • Ser útils a la comunitat com a associació de pensionistes, formada majoritàriament per persones majors que usen peremptòriament la Sanitat Pública.

D’altra banda volen fer constar el seu agraïment i admiració per tots els treballadors i treballadores de totes les àrees de sanitat (personal mèdic, d’infermeria, auxiliar, zelador, neteja, etc.) que en aquestes circumstàncies tan difícils estan mantenint un servei especial per a tota la ciutadania.

Manifiesto a la Consellería de Sanidad noviembre de 2020

WhatsApp Portal de Xàtiva