Solopizza Xàtiva

Centelys

PoolWork Xàtiva

El Festival Nits al Castell de Xàtiva clourà aquest dissabte 30 de juliol un intens mes ple de concerts amb l’actuació del cantaor local Pep Gimeno “Botifarra” (23 hores). La del xativí és una de les veus més sol·licitades de la cançó tradicional valenciana gràcies a temes com ara «De la Flor la Farina» (2011) o la recent «Venim de lluny» amb Miquel Pérez Perelló i Carmen París.

En l’actuació que tancarà la 23º edició del Festival, que porta per títol «El collar de la mediterrània», Botifarra farà homenatge a l’obra «El collar de la coloma» d’Ibn Hazm, escrita a Xàtiva l’any 1022. El cantaor compartirà escenari amb altres artistes com Ahmed Touzani, Fraskito i Vangelis per tal de commemorar les similituds culturals que parlen de la història conjunta d’al-Àndalus.

El músic ha estat reconegut per la seua tasca de recopilació i conservació de la cultura musical valenciana. Botifarra recita de memòria i conserva centenars de frases fetes, romanços i contes des que va començar a gravar la seua música quan tenia 16 anys. La seua veu forta ha revitalitzat la cançó popular i l’ha portat a escenaris de tot arreu enriquint la cultura valenciana per allà on passa.

El cantaor valencià per excel·lència compta amb un gran reconeixement a la seua trajectòria amb premis com ara l’Ovidi, l’Enderrock, el premi Carles Santos de la Música Valenciana, la Medalla d’Honor del Consell Valencià de Cultura i la Distinció al Mèrit Cultural de la Generalitat. La discografia de Pep Botifarra està composta per 10 discs i nombrosos senzills que ha compartit amb artistes de gran renom en el panorama musical local com Obrint Pas, Pau Alabajos o Mireia Vives.

Entrades i transport

Queden molt poques entrades per a aquest últim concert, les quals es poden adquirir a la pàgina web de l’Oficina de Turisme o bé presencialment a la mateixa oficina de Turisme, al preu de 20 euros. A més, es podrà gaudir de més contingut del concert a les xarxes oficials de Nits al Castell i de l’Ajuntament de Xàtiva.

D’altra banda cal recordar que no estarà permés l’accés fins al Castell amb vehicle privat, oferint des del Festival servei d’autobús inclòs amb l’entrada, que eixiran des de les 20:30 hores fins a les 22:30 hores des de la plaça de l’Espanyoleto de Xàtiva cap al Castell, realitzant el mateix camí de tornada en finalitzar el concert i durant les dues hores posteriors. A la mateixa plaça hi haurà un punt de venda on es podran aconseguir les entrades que queden disponibles en taquilla abans del concert.

WhatsApp Portal de Xàtiva