Parcs i Jardins prepara l’Albereda per a la Fira

373

La regidoria poda els plataners i replanta mig centenar d’exemplars en diverses zones de la ciutat com ara la plaça de l’Almàssera.

La regidoria de Parcs i Jardins està realitzant esta setmana les tasques de manteniment dels arbres monumentals de l’Albereda. Durant 3 dies tècnics especialitzats en treballs en altura revisaran tots els plataners per garantir la seguretat dels vianants. Segons Pilar Gimeno (Compromís), regidora de l’àrea, “es tracta d’una intervenció per alleugerir les branques més poblades i evitar que es trenquen. És una actuació prioritària, sobretot, de cara als dies de Fira en els quals s’incrementa el nombre de vianants en esta zona”. Estos treballs són un reforç de la intervenció que es va realitzar el juliol passat sobre 450 exemplars monumentals de Xàtiva situats a l’Albereda, la plaça de la Bassa, la baixada a l’Estació, la baixada del Carme i el jardí del Bes.

D’altra banda, des de la regidoria s’està treballant en la replantació de vora mig centenar d’exemplars en diverses zones de la ciutat, com ara en la plaça de l’Almàssera. “En esta plaça –ha dit Pilar Gimeno- hem apostat per l’endoteràpia, una tècnica molt novedosa per tractar els oms de les seues malalties, la qual està donant-nos molt bon resultat, però hem aprofitat també l’espai que han deixat els exemplars ja morts per reorganitzar el mobiliari urbà i replantar alguns exemplars de lledoner”. A més s’han replantat altres espècies com ara til·lers, fleixos, koelreuteries o aurons en el barri del Carme, Abu Masaifa o Blasco Ibáñez. En total, 4000 euros d’inversió.

WhatsApp Portal de Xàtiva