Parcs i jardins conclou la reforma de la plaça de la bassa

792

EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

El projecte fet a partir de propostes ciutadanes habilita diferents zones de jardí i descans i posa en valor l’arbrat monumental.

La regidoria de Parcs i Jardins ha finalitzat els treballs de remodelació de la plaça de la Bassa. Esta intervenció, inclosa en el Pla d’Inversions Sostenibles de la Diputació (IFS), completa la partida de 177.000€ destinada a  la millora de zones verdes la qual s’ha invertit en aquesta plaça i en l’ampliació del Palasiet.

Per a la regidora de l’àrea, Pilar Gimeno (Compromís), “esta actuació converteix la plaça de la Bassa, l’epicentre d’activitat de la ciutat, en un lloc funcional i agradable. Crec que hem recuperat un nou espai verd per als veïns i veïnes, hem millorat l’entorn i, a la vegada, hem generat llocs de treball”.

La intervenció s’ha realitzat sobre la zona baixa de la plaça. La superfície de 200 metres quadrats aproximadament s’ha sotmès a un canvi radical. Tota la superfície de gespa situada baix dels plàtans s’ha transformat en parterres de distribució clásica. Al parterre original mes assolellat s’han creat dos illes laterals i una zona central pavimentada en la qual s’han col·locat 4 bancs de forja i papereres. A més s’ha recuperat i destacat com a element ornamental la palmera canaria catalogada com a monumental.

En la zona de jardí s’ha treballat a partir de la gestió sostenible de les espècies vegetals i s’han replantat exemplars que s’havien retirat del Palasiet. S’ha fet un rigorós procès de selecció tenint en compte la seua resistència i adaptació a l’ombra que projecten els plàtans monumentals del jardí.

Aquesta remodelació, en la qual s’ha treballat 3 mesos i mig, s’ha dissenyat a partir de les propostes i suggerències que han fet els veïns de la zona. “Estes inversions són doblement profitoses perquè hem fet allò que els veïns i comerciants de la zona ens han suggerit. Per tant, podríem dir que és una remodelació dissenyada per la ciutadania”, ha dit la regidora de l’àrea Pilar Gimeno.

WhatsApp Portal de Xàtiva