Solopizza Xàtiva

L’ortodòncia infantil està dirigida als xiquets que desenvolupen en la seua infància primerenca qualsevol tipus d’afecció respiratòria. Són atesos amb un aparell còmode i eficaç que col·locat en el paladar els restableix en tan sols 2 setmanes la respiració nasal, recuperant a més l’estabilitat postural de la seua esquena i equilibrant les proporcions de les seues estructures facials.

Què són els tractaments d’ortodòncia infantil?

Un xiquet pot ser tractat amb ortodòncia una vegada que ha completat la primera dentició i tinga totes les dents definitives. Aquest procés finalitza entorn dels 11 o 12 anys. No obstant això, entre els 6 i 12 anys és recomanable visitar de manera rutinària al dentista per a poder avaluar les dents, la seua erupció, posició i la relació de les mandíbules entre si, i així poder triar a temps el tractament d’ortodòncia més adequat per al pacient.

Coneix per què és necessària l’ortodòncia en els xiquets quins tipus d’ortodòncia infantil trobaràs en Vitaldent.

Avantatges de l’ortodòncia infantil

 • Prevenim problemes en l’adolescència
 • Ajudem al seu correcte creixement facial i corporal
 • Evitem problemes funcionals

Tipus d’ortodòncia infantil

 • Ortodòncia per a menors de 12 anys

Ortodòncia d’I Fase

És el tractament ortodòntic utilitzat en la dentició temporal per a corregir discrepàncies dels maxil·lars, mals hàbits orals i alinear les dents amb l’objectiu de crear espai als quals està per eixir i aconseguir una masticació adequada. Pot ser amovible o fixa i generalment antecedeix a la II fase d’ortodòncia fixa.

Avantatges:

 • Corregir problemes de mossegada.
 • Facilitar un posterior tractament correctiu d’ortodòncia en el futur.
 • Afavorir al correcte desenvolupament de les dents que estan eixint o que eixiran posteriorment.

Brackets de colors

Aquests brackets es poden personalitzar en funció dels teus gustos: color favorit, el teu equip, a conjunt amb la teua roba, per exemple. Gràcies a aquesta ortodòncia solucionem la malposició dental i qualsevol tipus de maloclusió.

 • Ortodòncia per a majors de 12 anys

Brackets convencionals

Els brackets metàl·lics corregeixen problemes d’alineament i masticació. Aquests es col·loquen sobre cada dent, units a partir d’un arc metàl·lic que exerceix pressió sobre la dent. Aquesta fase pot oscil·lar entre l’any i mig i els dos anys.

El bracket s’enllaça a l’arc per mitjà de lligadures que poden ser elàstiques o metàl·liques aconseguint d’aquesta manera alinear les dents de manera correcta. Els brackets metàl·lics són els més utilitzats a causa de la seua eficiència i eficàcia encara que siguen els menys estètics. Es poden substituir per brackets estètics si el pacient així ho volguera.

Brackets autoligables

Aquest tipus d’ortodòncia té una altra filosofia del moviment dental. Es caracteritza perquè el bracket no porta lligadures. Tenen un sistema propi que actua com a tal. És l’ortodòncia més optimitzada amb moviments dentals més controlats reduint considerablement les visites al *ortodoncista.

Ortopèdia dentofacial

Què és l’ortopèdia dentofacial?

L’ortopèdia dentofacial no és tan coneguda com l’ortodòncia infantil, i no obstant això és igual o més important, ja que persegueix corregir trastorns respiratoris que ocasionen alteracions en la forma de la cara dels xiquets i, més important encara, efectes severs en la seua postura corporal que es poden traduir en escoliosi, rotació dels malucs, alteració de la longitud de les extremitats i dificultats del suport *podal.

Quins signes em poden ajudar a reconéixer aquest problema?

El xiquet amb alguna mena d’obstrucció respiratòria -tal com rinitis al·lèrgica, desviació del septe nasal, hipertròfia de *cornetes, presència de vegetacions i amígdales- sol presentar ulleres marcades, cara allargada, veu nasal, respiració bucal o roncs. Això es pot arribar a complicar amb otitis, sinusitis o bronquitis.

La cara del xiquet va patint canvis progressius en la seua forma –falta de creixement transversal (cara estreta), falta de pòmuls…- i a simple vista s’observa l’arc dental superior estret generalment amb mossegada croada dental, paladar profund, retard en l’erupció de les peces dentals i, en quasi tots els casos, dents apinyades a edats molt primerenques.

Quan es pot començar un tractament d’ortopèdia facial?

De manera prematura es poden donar solució als problemes associats a la respiració del xiquet. Entre els 4 i 8 anys és el moment indicat per a realitzar una primera etapa de tractament. És important considerar que tots els problemes de creixement s’han de resoldre en etapes de creixement del xiquet, per tant no cal esperar al recanvi de dents per a intervindre amb la correcció de la maloclusió, ja que, en una immensa majoria dels xiquets, un tractament d’hora evita maloclusions en la dentició permanent de l’adolescent.

Per què és important realitzar un tractament de manera primerenca?

Tenint en compte que als 5 anys la cara dels xiquets ja té completat el 80% del seu creixement total, és prioritari solucionar les obstruccions respiratòries per a restablir al més prompte possible l’equilibri del creixement facial i postural del xiquet. A més:

 • Afavoreix la higiene. Les dents col·locades es netegen millor i són menys proclius a les càries i problemes de genives.
 • Disminueix el temps de tractament de l’etapa d’ortodòncia correctiva.
 • Millora l’estètica i, per tant, l’autoestima del xiquet/a.
 • Redueix la possibilitat de dents permanents impactades, que són aquells que no aconsegueixen eixir completament a través de la geniva.

WhatsApp Portal de Xàtiva