Ontinyent suspén les festes de Moros i Cristians 2020

La Societat de Festers de Sant Crist de l'Agonia pren aquesta decisió amb el suport unànime de les 24 comparses

169

Solopizza Xàtiva

Les festes de Moros i Cristians d’Ontinyent, que se celebren del 22 d’agost al 8 de setembre, s’han suspés definitivament per a aquest 2020. Així ho ha decidit la Societat de Festers del Sant Crist de l’Agonia. La decisió ha sigut ratificada per unanimitat per les 24 comparses que participen d’aquesta festa.

Des de la Societat es justifica que la decisió es què aquesta festa, d’Interés Turístic Nacional i amb projecció internacional, mereix ser celebrada amb les màximes garanties i amb tota la seua esplendor.

D’aquesta manera, ja és oficial que la capital de la Vall d’Albaida no celebrarà enguany les festes de Moros i Cristians, traslladades a l’any que ve, quan es mantindran l’ordre de les comparses i els càrrecs que seran de nou efectius a partir de l’1 de març de 2021.

Per part seua, la Junta Central de Festes de l’Olleria està realitzant una consulta entre els festers per a conéixer la seua opinió sobre la suspensió. El consistori assegurava que respectarà el resultat i que hi haurà festes si ho desitja la majoria, això sí, sempre que les mesures del Govern ho permeten.

WhatsApp Portal de Xàtiva