Ontinyent se suma a les celebracions de l’Any Guinovart amb un concert d’orgre a l’esglèsia de Santa Maria

El concert que serà demà a partir de les 20:00h permet retre homenatge i donar a conèixer a un il·lustre ontinyentí

38

L’Ajuntament d’Ontinyent se suma a les celebracions de l’Any Guinovart en el 300 aniversari de la seua mort, impulsades per l’Ajuntament d’Algemesí. L’Església de Santa Maria acollirà demà divendres 29 de març a partir de les 20:00h, un concert homenatge a Onofre Guinovart (Algemesí 1638 – Ontinyent 1718), mestre de capella d’esta església durant quasi 50 anys.

El concert homenatge correrà a càrrec del organista Vicent Ros, qui oferirà als assistents un viatge en el temps a través de la música dels artistes que treballaren en l’església de Santa Maria.

El regidor de Cultura, Alex Borrell, agraïa al regidor de cultura d’Algemesí, Pere Blanco, la proposta de col·laboració entre tots dos ajuntament perquè “tot i que Guinovart no va nàixer a Ontinyent, sí podem considerar-lo un il·lustre ontinyentí per tot el treball que va desenvolupar com a músic a la ciutat. Entenem que és important donar a conèixer a la ciutadania els nostres il·lustres oblidats. La música és un patrimoni que tenim els valencians i que ens permet entendre qui som com a poble, per això l’hem de cuidar i promoure”, explicava.

La regidora coordinadora de Política per a les Persones, Sayo Gandia, recordava que al marc d’esta col·laboració entre ajuntaments un grup d’ontinyentins i ontinyentines va viatjar fins a Algemesí dins de les eixides culturals del programa “Majors Actius”, on van conèixer la ciutat i gaudiren del concert “la música festiva de vespres” Onofre Guinovart, Algemesí 1638-1718 Ontinyent.

La visita serà tornada aquest divendres per altre grup de veïns i veïnes d’Algemesí a la ciutat d’Ontinyent. Des d’Algemesí, s’ha confirmat l’assistència de mig centenar de persones que “aprofitaran l’ocasió per conèixer els atractius de la nostra ciutat i conèixer llocs importants com el Museu Fester, els refugis antiaeris o el Palau de la Vila”, explicava Sayo Gandia.

WhatsApp Portal de Xàtiva