Ontinyent rep una subvenció per al programa d’inserció sociolaboral “Itinerari Viu”

És un programa d’itineraris integrats per a persones en situació o risc d’exclusió social ateses per un equip de treballadores socials, psicòlegs i personal tècnic

29

Solopizza Xàtiva

L’Ajuntament d’Ontinyent ha rebut una subvenció de prop de 134.000 euros de la Conselleria de Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana cofinançada pel Fons Social Europeu per a la posada en marxa de la quarta edició del seu programa “Itinerari Viu”. Es tracta d’un programa d’Itineraris Integrats, plantejat des de l’àrea municipal de Política per a les Persones per afavorir la inserció sociolaboral de persones en risc d’exclusió social, que seran ateses per un equip multidisciplinar que inclou psicòlegs, treballadores socials i personal tècnic.

La regidora coordinadora de l’àrea, Paula Soler, explicava que aquest programa “dona continuïtat al model d’atenció social que venim plantejat des del Govern d’Ontinyent, que pretèn fomentar l’autonomia de les persones i no limitar-se sols a l’assistència“. El programa està adreçat a persones en situació d’especial vulnerabilitat, com ara dones amb càrregues familiars, persones amb addiccions, persones amb discapacitat superior al 60%, persones en situació d’atur de llarga durada, dones víctimes de la violencia de gènere o joves menors de 25 anys sense graduat escolar, entre d’altres.

Amb el programa “Itinerari Viu” es tracta d’incorporar estes persones al món laboral a través “d’itineraris integrats”: accions de formació específica en aspectes com alfabetització digital, cuina, cambrers o carretoner/a, que els ajuden a accedir al mercat laboral. A les persones participants se les realitza un diagnòstic per a derivar-los posteriorment a l’itinerari que millor responga a les seues necessitats. Igualment, des del programa es contempla també la prospecció laboral per la qual es pren contacte amb empreses per crear enllaços i que aquestes puguen contractar a les persones usuàries del programa, compatible amb la renda valenciana d’inclusió o altre tipus d’ajudes de caràcter social.

Paula Soler destacava la importància “d’apostar per un model de treball inclusiu que dignifique a la ciutadania més vulnerable, capacitant a les persones i potenciant la seua autonomia personal i social”, manifestava. La regidora recordava que, entre fons propis i de la Conselleria, l’Ajuntament d’Ontinyent destina anualment més d’1 milió d’euros a ajudes socials.

WhatsApp Portal de Xàtiva