Ontinyent obri el procés d’inscripció per a participar al programa “Jove Oportunitat” per formar joves de 16 a 21 anys

31

L’Ajuntament d’Ontinyent obri el procés d’inscripció per a participar a una nova edició del programa “Jove Oportunitat” (JOOP) de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i finançat pel Fons Social Europeu. Este programa està dirigit a joves entre 16 i 21 anys que han abandonat la seua formació de manera prematura i que es troben sense ocupació. Tot aquell interessat en participar-hi deurà complimentar abans del 30 de gener una instància de participació a l’Oficina de Promoció Econòmica, al Departament d’Educació a l’Ajuntament o a l’Oficina Jove per entrar en la segona fase d’elecció que constarà d’entrevistes personalitzades.

La regidora de Joventut, Katty Ushiña, explicava que la iniciativa està plantejada com una intervenció “de xoc” que es durà a terme per pedagogs i monitors experts, per tal d’orientar i informar al jovent de totes les alternatives possibles amb una metodologia acadèmica completament diferent de la que estan acostumats. Ushiña destacava com és de positiva una proposta “per aquells que pel motiu que siga van deixar els seus estudis o que només tenen el títol d’ESO i que ara poden tindré amb el Projecte JOOP una oportunitat d’encetar un nou camí al mercat laboral”.

Les sessions constaran de dinàmiques grupals i tallers, activitats i excursions, entre les quals s’inclouen estades en albergs juvenils i visites a diferents empreses de la Comunitat, per conèixer els sectors més importants i possibles eixides laborals. A més, dins dels tallers ordinaris rebran xerrades de diferents professionals que pertanyen a diversos àmbits, amb els quals podran mantenir una conversa propera, i acompanyar en el procés de reflexió i les seues possibilitats d’actuació per millorar la seua realitat i ocupabilitat. En finalitzar el programa, els I les « joopers » rebran un certificat d’assistència expedit per l’IVAJ, i realitzaran jornades de retrobament, amb el programa ja finalitzat, per conèixer la seua evolució i realitat. Amb estes sessions, es pretén donar ferramentes i suport perquè els i les joves que es troben desocupats puguen prendre decisions encaminades a encetar un nou camí al mercat laboral.