EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

“Conscienciar a la població per treballar la igualtat a través de la lectura”. Aquest és l’objectiu amb que la regidora d’Igualtat, Natalia Enguix, resumia el projecte de creació d’espais violeta a la Biblioteca Central, a la biblioteca de Sant Josep i a la Agència de lectura de Sant Rafel amb una inversió inicial de 33.000€.

Aquest projecte que es desenvoluparà després de la modificació de crèdit aprovada a l’últim ple municipal i que no suposa un augment de la despesa, iniciarà amb l’adquisició de 10.000€ en llibres dirigits tant a persones adultes, joves com xiquets i xiquetes on la temàtica principal serà el foment d’actituds igualitàries i de respecte cap a les diferències. Així mateix, es comptarà amb 23.000€ que es destinaran a equipament i mobiliari. El projecte es completarà amb l’organització de diverses activitats al voltant d’aquests espais per impulsar la implicació ciutadana.

Enguix explicava que “des del Govern d’Ontinyent considerem fonamental assolir la igualtat efectiva entre homes i dones per ser una millor societat i per això considerem que la literatura, que té una gran influència en la formació de les persones, és la ferramenta idònia per treballar aquesta qüestió tant en la població adulta com infantil”, incidia.

En la mateixa línia es pronunciava, el regidor de Cultura, Àlex Borrell, considerant “la lectura com a eina principal per trencar amb estereotips perquè llegir no sols ens permet adquirir nous coneixements sinó també influeix en la nostra manera de ser i desenvolupar-nos en la societat”, assegurava.

Així mateix, la modificació de crèdit també incloïa una partida de 10.000€ per adquisició de llibres de diferents temàtiques i gèneres molt diversos per a les biblioteques de la ciutat que en paraules del regidor de Biblioteca, Ferran Gandia, “ens permetran ampliar els fons de les biblioteques i renovar alguns dels continguts perquè els usuaris puguen gaudir de les últimes novetats del mercat editorial. la lectura és fonamental per a l’educació i els valors cívics de les persones. Una societat sense cultura ni literatura, no serà una bona societat”, indicava.

WhatsApp Portal de Xàtiva