Obra Social de Caixa Ontinyent se suma hui a la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental, reiterant el seu compromís amb les persones amb malalties mentals i els seus familiars.

L’entitat va posar en funcionament fa ara 20 anys el Centre de Rehabilitació i Integració Social (CRIS) Caixa Ontinyent, el primer d’estes característiques implantat a la Comunitat Valenciana, que compta amb 76 usuaris, més de 400 beneficiaris directes i suposa el manteniment de 14 llocs de treball.

Està destinat a persones amb malalties mentals cròniques i amb un deteriorament significatiu de les seues capacitats funcionals. Desenvolupa activitats com a avaluació psicològica, d’integració comunitària, integració laboral i voluntariat, i programes de rehabilitació cognitiva, psicomotricitat i intervenció familiar, entre uns altres.

Caixa Ontinyent va aportar i va habilitar el centre per al servei del CRIS, cedit gratuïtament a ADIEM, realitza aportacions econòmiques anuals per al manteniment d’activitats, i col·labora en actuacions puntuals com la dotació del transport per al centre o la cessió del Centre Cultural Caixa Ontinyent para determinades activitats.

Amb este tipus d’actuacions, i a través de la seua obra social, Caixa Ontinyent compleix així amb un dels seus objectius fundacionals que és contribuir a la millora de la qualitat de vida en el seu àmbit d’actuació. En 2017 van ser 280.000 persones les beneficiàries directes de la seua actuació en obra social.