Obert el termini per sol·licitar les ajudes autonòmiques a l’escolarització i el bo municipal

La sol·licitud s’ha d’emplenar de forma telemàtica i tramitar directament al centre infantil fins el proper dijous 23 de juliol

197

La Conselleria d’Educació ha obert el termini per sol·licitar les ajudes econòmiques destinades a l’escolarització dels xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys per al curs escolar 2020-2021, matrícula que està disponible fins al proper dijous 23 de juliol, a l’igual que la subvenció per part municipal de cara a l’escolarització dels xiquets de 2 a 3 anys.

Tant aquestes ajudes autonòmiques, com les que corresponen als bons de 2 a 3 anys oferits per l’Ajuntament de Xàtiva, s’han de tramitar per part del pare, mare, tutor/a o representant legal de l’alumnat directament als centres d’Infantil autoritzats per la Conselleria, que en el cas de Xàtiva són Agates, El Corro, Betania, Trisol, Ninos i Kiddy Love.

La sol·licitud està a disposició de les famílies a la pàgina www.ceice.gva.es
i una vegada emplenada haurà d’imprimir-se, signar-se manualment i entregar-se al centre o escola municipal on s’haja matriculat l’alumne o alumna. Serà necessari adjuntar fotocòpia del DNI o passaport, fotocòpia de la targeta SIP i indicar el nombre de membres de la unitat familiar. En cas de que l’alumnat sol·licitant de l’ajuda l’haja rebut en cursos anteriors, sols s’haurà d’entregar la sol·licitud.

«Si les famílies necessiten qualsevol informació o ajuda poden dirigir-se al servei d’Educació municipal», ha manifestat la regidora d’Educació Lena Baraza, qui ha reconegut que enguany estan sorgint molts dubtes en les famílies com a conseqüència de la situació sanitària, al temps que ha assegurat que «estem treballant per tal d’estar preparats de cara a setembre. Per això demane a les famílies confiança en la comunitat educativa de la nostra ciutat».

Baraza recomana a les famílies «que s’inscriguen ara al centre que desitgen per tal de poder sol·licitar l’ajuda de la Conselleria, i en els casos dels xiquets i xiquetes de 2 a 3 anys, també el bo de l’Ajuntament de Xàtiva». Cal insistir en que les famílies que decidisquen inscriure als xiquets i xiquetes més enllà de la data assenyalada, no podran optar a aquestes ajudes locals i autonòmiques.

WhatsApp Portal de Xàtiva