Pacte Costera-Canal

Solopizza Xàtiva

L’Hospital Lluís Alcanyís ha habilitat una zona d’esplai biosaludable on poder fer exercici físic a l’aire lliure que ja s’està utilitzant tant per part dels usuaris i professionals en el seu temps de descans, així com en el seu horari d’eixida exterior els malalts de patologia psiquiátrica.

La zona es troba ubicada entre la tanca que delimita el centre i l’aparcament de professionals d’hospitalització a domicili, consta de dues zones diferenciades i pavimentades en pedra sobre herba. En una zona s’ubiquen dues taules de pícnic per a poder menjar o assentar-se a l’aire lliure i en l’altra s’ha instal·lat equipament per a fer exercici físic a l’aire lliure amb aparells biosaludables com a gir-braç, gir-cames, corredor abdominal i altres, en una àrea que supera els 250 m².

La idea de generar este espai aprofitant les zones verdes de l’hospital ha sorgit davant de la necessitat de millorar les zones d’esplai dels pacients que per recomanació mèdica han de fer almenys una eixida diària, però també que aquesta zona puga servir a la resta de persones usuàries i professionals. Amb això s’aconsegueix també aprofitar els espais i atés que l’exterior hospitalari és molt més saludable, oferir també als professionals una “zona d’estar” a l’aire lliure més saludable i grata.

Després dels resultats que s’han apreciat d’immediat, la direcció del centre es planteja ja generar una zona d’ombra de cara al temps estiuenc, així com l’ampliació d’estes zones en altres espais verds del centre hospitalari que, atés que no poden aprofitar-se per a zona d’aparcament o altres serveis, poden millorar la confortabilitat d’acompanyants, familiars de pacients i professionals del centre hospitalari sobretot en les èpoques que la climatologia és més propícia per a l’activitat a l’aire lliure i que per la nostra situació geogràfica suposen la majoria de dies a l’any.

WhatsApp Portal de Xàtiva