Nova sessió de cinema i Pla Local Reduït de Prevenció d’Incentis Forestals a Canals

23

Pacte Costera-Canal

Solopizza Xàtiva

El Club de Lectura de Canals ha preparat una nova sessió de cinema amb “¿Teléfono rojo? Volamos hacia Moscú”

El Club de Lectura de Canals, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Canals, ha programat, per aquest dijous, la pel·lícula britànica “¿Teléfono rojo? Volamos hacia Moscú” del director nord-americà Stanley Kubrick.

La pel·lícula conta com un general ordena, en un accés de bogeria, un atac aeri nuclear sorpresa contra la Unió Soviètica. El seu ajudant, el capità Mandrake, tracta de trobar la fórmula per a impedir el bombardeig. Per part seua, el President dels EUA es posa en contacte amb Moscou per a convéncer al govern soviètic que l’atac no és més que un error.

El director Stanley Kubrick és director de pel·lícules tan conegudes com “El resplandor”; “2001: Una odisea en el espacio” o “La naranja mecánica”, entre d’altres. L’actor principal d’aquesta pel·lícula és Peter Sellers qui encarna a tres personatges ben diferenciats com són el capità d’aviació de la Royal Air Force, al president dels Estats Units i a l’assessor del president.

La pel·lícula tindrà lloc aquest dijous 7 d’abril, a les 21.45 hores, en el Centre Cultural Calixte III de Canals amb entrada gratuïta.

L’Ajuntament de Canals aprova el Pla Local Reduït de Prevenció d’Incentis Forestals

En el darrer Plenari Ordinari, celebrat el passat 31 de març, es va aprovar per unanimitat el Pla Local Reduït de Prevenció d’Incendis Forestals de Canals.

La localitat està catalogada com un municipi afectat per l’alt risc d’incendi forestal. Per aquest motiu, des del consistori s’ha realitzat un Pla de Prevenció Municipal d’Emergències davant els Incendis Forestals. Aquest estableix una sèrie de normes tècniques per als municipis els quals presenten un terreny forestal escàs o dispers, com és el cas de Canals que disposa de 548,35 ha discontinues catalogades com a superfície forestal.

Entre les actuacions que recull aquest Pla s’inclou l’adaptació de les àrees d’ús públic a les normes de seguretat en la zona del Túnel; execució i manteniment d’àrees de discontinuïtat perimetrals a zones urbanitzades (Cinc Germans i Ca Pareja); revisió del Pla de Cremes en funció de l’experiència obtinguda en la seua aplicació; conscienciació sobre les bones pràctiques per a la prevenció d’incendis forestals, mitjançant la col·locació de cartells en les instal·lacions recreatives del Túnel; difusió del nivell de preemergència existents en diversos espais del consistori; execució d’àrees tallafocs en terrenys gestionats per la Generalitat; actualització de punts d’aigua ubicats en “Ca Pareja” i el manteniment de la línia d’alta tensió.

Des del consistori es pretén evitar, amb aquestes intervencions, qualsevol classe d’incendi forestal que es puga ocasionar en el terreny de Canals. Per la seua part, l’alcaldessa de Canals, Mai Castells, afegia a aquest respecte que «aquesta aprovació del Pla és una molt bona notícia perquè d’aquesta manera sempre estarem atents, des de la Regidoria de Medi Ambient, de dur avant qualsevol actuació o normativa que assegure la protecció de l’àrea forestal de Canals».

WhatsApp Portal de Xàtiva